Avui la Flama del Canigó es mantindrà viva a Sant Cugat

S'elimina l'acte de l'arribada de la Flama però es distribuirà a tothom qui ho vulgui perquè "cap revetlla es quedi sense Flama"

La Flama del Canigó a Coll d'Ares.
La Flama del Canigó a Coll d'Ares. | Josep M. Montaner
NacióSantCugat
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:48h
El coronavirus ha fet canviar i suspendre molts esdeveniments culturals i socials d'arreu. No obstant això, la tradicional Flama del Canigó es mantindrà a Sant Cugat, l'any que Òmnium celebra 15 anys de vida a la ciutat. Amb tot, i degut a les restriccions i les mesures de distanciament social establertes, enguany l’arribada de la Flama del Canigó serà diferent.  Per evitar els riscos de contagi de la Covid-19, no hi haurà un acte central de l’arribada de la Flama. 

Es per això que des d'Òmnium Cultural aposten per fer arribar la Flama a les cases . "Ja hi haurà ocasió, per a celebrar de forma massiva i festiva l’arribada de la Flama del Canigó, l’any vinent", apunten. Així doncs es farà un acte de distribució per mantenir la tradició, extremant les prevencions de seguretat per a les persones de l’organització, les persones voluntàries i el públic que hi assisteixi.

Com es podrà recollir la Flama? 

El que plantegem és que la Flama arribada del Canigó pugui arribar a les revetlles particulars perquè "cap revetlla es quedi sense la Flama". Tot i això, no hi haurà una encesa institucional del Peveter, ni parlaments, ni actuació dels grups de cultura popular, ni coca, ni moscatell; sinó un horari extens de distribució, i de recollida del fanalet encès amb la Flama del Canigó.

L'horari per recollir-ho serà el 23 de juny des de les 18 a les 20.30 hores a la plaça 1 d’octubre. Es farà amb tres files d'accés, mantenint la distància 1,5 metres entre uns i altres. Tots els voluntaris comptaran amb els EPIs necessaris per mantenir el control sanitari.