En marxa una nova comunitat d'acollida a Sant Cugat

Migra Studium ha engegat una campanya per buscar famílies d'acollida

Casal Arrupe de Sant Cugat.
Casal Arrupe de Sant Cugat. | Cedida / Migra Studium
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:55h
La Fundació Migra Studium ha posat en marxa ara fa un mes el Casal Arrupe a Sant Cugat. Una nova comunitat de la xarxa d'hospitalitat d'aquesta fundació que té per objectiu acollir persones migrants que es troben actualment en una situació de vulnerabilitat. El Casal està situat en el recinte del Centre Borja de Sant Cugat i compte amb el suport del Casal Loiola.

Actualment hi resideixen dues persones juntament amb el jesuïta Pau Vidal i  està previst que pugui acollir fins a 10 persones. Compten amb l’acompanyament de voluntaris i membres de la Fundació Migra Studium. Aquesta nova iniciativa sorgeix de la creixent demanda i de les noves necessitats de les persones migrants, agreujada per la crisi de la Covid-19. "Davant d el'hostilitat, nosaltres apostem clarament per l'hospitalitat", assegura Vidal en declaracions a NacióSantCugat.

A més a més des de la Fundació Migra Stadium s'ha engegat una campanya per buscar families d'acollida. Actualment la xarxa hospitalaris ja compta amb famílies santcugatenques i de Barcelona però actualment, amb la crisi del coronavirus, la situació encara és de més vulnerabilitat, ja que s'han vist forçats a aturar les noves acollides.  Aquests mesos 14 persones han pogut viure el confinaemnt amb 12 famílies.

És per això que la nova comunitat d’hospitalitat de Sant Cugat ve a donar resposta a les necessitats més urgents perquè “hi ha gent al carrer que no hi havia estat mai”, diu Pilar Pavia, coordinadora de la xarxa d’hospitalitat. És un recurs, que, en principi, es planteja per a pal·liar aquesta situació, durant els propers mesos però, donada la incertesa del moment que vivim, no s’ha fixat un termini per al seu temps de funcionament.