Detenen una quinzena de persones que robaven diàriament en pàrquings de Barcelona i Sant Cugat

La majoria dels detinguts vivien en localitats properes a Barcelona des d’on sortien en grup per cometre els robatoris

 Els arrestats estaven establerts a Catalunya des de l'any 2018
Els arrestats estaven establerts a Catalunya des de l'any 2018 | Martí Urgell
Sergi Baixas
19 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:29h
Els Mossos d'Esquadra detenen una quinzena de persones que robaven de forma diària en pàrquings de Barcelona i dels municipis del voltant com ara Sant Cugat i Granollers. L'operatiu del cos policial català, que ha comptat amb la col·laboració de la Policia Nacional, ha permès resoldre 59 robatoris i la detenció d'aquesta xarxa de persones "multireincidents i amb nombrosos antecedents policials". 

Tot comença l'any 2019, els Mossos d'Esquadra van detectar un increment de robatoris a l'interior d'aparcaments públics i de pagament en diverses localitats de la demarcació de Barcelona. L'elevat nombre de robatoris i el fet que afectessin múltiples municipis va comportar que diverses unitats i grups d'investigació treballessin de manera coordinada en un equip conjunt d'investigació.

Fruit d'aquest treball conjunt, es va constatar que els autors eren un grup d'homes i dones amb nombrosos antecedents policials, que actuaven conjuntament en diversos aparcaments. La feina d'anàlisi també va evidenciar que aquestes persones vivien fora de la ciutat i que durant el dia es desplaçaven en metro o vehicles de lloguer cap a localitats com Barcelona, Girona, Sant Cugat o Granollers.

Els arrestats estaven establerts a Catalunya des de l'any 2018 i acumulaven detencions per falsedat documental, furt, robatori amb força a interior de domicili i robatori interior de vehicle. Els investigadors també han constatat que els detinguts havien operat també a l'estranger i, fins i tot, alguns tenien l'entrada prohibida a Itàlia o Suïssa.

Amb la detenció d'aquestes persones s'han resolt 21 robatoris amb força a l'interior de vehicle a l'Eixample, 20 a Sarrià, 14 a Gràcia i 4 a Ciutat Vella. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. 

Consells per evitar que t'obrin el cotxe

No deixar res de valor a la vista. No agafar ni deixar objectes de valor al maleter quan el vehicle estigui estacionat, ja que els lladres vigilen els aparcaments. I en aquest sentit, evitar obrir el maleter perquè les persones que es dediquen a cometre aquests robatoris puguin veure-ho.