Tot el que has de saber de l'arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat

S'elimina l'acte de l'arribada de la Flama però es distribuirà a tothom qui ho vulgui perquè "cap revetlla es quedi sense Flama"

Arribada de la Flama del Canigó a Coll d'Ares.
Arribada de la Flama del Canigó a Coll d'Ares. | Adrià Costa
NacióSantCugat
20 de juny del 2020
El coronavirus ha fet canviar i suspendre molts esdeveniments culturals i socials d'arreu. No obstant això, la tradicional Flama del Canigó es mantindrà a Sant Cugat, l'any que Òmnium celebra 15 anys de vida a la ciutat. Amb tot, i degut a les restriccions i les mesures de distanciament social establertes, enguany l’arribada de la Flama del Canigó serà diferent.  Per evitar els riscos de contagi de la Covid-19, no hi haurà un acte central de l’arribada de la Flama. 

Es per això que des d'Òmnium Cultural aposten per fer arribar la Flama a les cases . "Ja hi haurà ocasió, per a celebrar de forma massiva i festiva l’arribada de la Flama del Canigó, l’any vinent", apunten. Així doncs es farà un acte de distribució per mantenir la tradició, extremant les prevencions de seguretat per a les persones de l’organització, les persones voluntàries i el públic que hi assisteixi.

Com es podrà recollir la Flama? 

El que plantegem és que la Flama arribada del Canigó pugui arribar a les revetlles particulars perquè "cap revetlla es quedi sense la Flama". Tot i això, no hi haurà una encesa institucional del Peveter, ni parlaments, ni actuació dels grups de cultura popular, ni coca, ni moscatell; sinó un horari extens de distribució, i de recollida del fanalet encès amb la Flama del Canigó.

L'horari per recollir-ho serà el 23 de juny des de les 18 a les 20.30 hores a la plaça d'Octavià i a la plaça 1 d’octubre. Es farà amb tres files d'accés, mantenint la distància 1,5 metres entre uns i altres. Tots els voluntaris comptaran amb els EPIs necessaris per mantenir el control sanitari.La Flama, que s’haurà renovat el dia 22 de juny al cim del Canigó per part dels equips d’excursionistes i de foc dels Països Catalans, arribarà a Sant Cugat, al voltant de les 17 h de la tarda. L’hauran recollida a Sant Quirze del Vallès, i provinent de l’equip de relleus de l’equip de foc de Sant Climent de Llobregat, la Dra. Cristina Pla i el seu fill Oriol Abril. Fa 15 anys, que la Dra. Cristina Pla i la família Abril- Pla recullen la Flama del Canigó per fer-la arribar a Sant Cugat del Vallès.

El nou conte per a infants 

Una de les novetats d’enguany, és l’edició del conte sobre la Flama del Canigó que, els darrers han explicat l’Eva Tataret i dibuixat en Pere (Biri) Rovira. Amb un llenguatge adaptat per a l’explicació als infants, es narra la regeneració de la Flama al Canigó, com a símbol de la unió de les persones dels Països Catalans.

"Confiem que les àvies i els avis, les mares i els pares, tinguin més fàcil d’explicar la tradició, aquest any que només hi haurà revetlles particulars". El conte es podrà adquirir durant tota la segona quinzena de juny, a les llibreries de Sant Cugat del Vallès. És una edició senzilla, per a que els infants el puguin pintar i personalitzar.




​​
​​
​​