Sant Cugat Comerç sobre l'anella verda: «S'ha demostrat que és ineficient i ineficaç»

Des de l'associació de comerços de Sant Cugat asseguren que s'està perjudicant a les botigues del centre

L'anella de mobilitat verda ja està en funcionament a Sant cugat
L'anella de mobilitat verda ja està en funcionament a Sant cugat | Sergi Baixas
17 de juny del 2020
La posada en marxa dels primers trams de l'anella verda de mobilitat al centre de Sant Cugat ha aixecat detractors des del primer moment. Ara, quan els primers trams ja s'han posat en marxa, Sant Cugat Comerç assegura que "s'ha confirmat que és ineficient i ineficaç". En una conversa amb NacióSantCugat, des de l'associació que aplega 200 comerciants de tot el territori santcugatenc, consideren que "les traves que s'estan posant per accedir al comerç del centre fa que la gent vagi a comprar al centre comercial on aparca de manera fàcil i gratuïta". 

Després de tres mesos de veure's obligats a tancar, els comerciants estan "neguitosos" i fins i tot alguns han hagut de tancar. "L'Ajuntament manté que es tracta d'una prova pilot però no ho veiem així", confessen. A més a més, creuen que de cara al setembre amb la posada en marxa de les escoles, la situació anirà a pitjor. 

Segons l'associació, l'anella verda provoca "caos circulatori" als carrers del centre de la ciutat i fa més complicat l'accés als veïns que no viuen al centre. A més a més critiquen que el col·lapse de vehicles fa que aquests contaminin més. "Provoca nerviosismes i cops de clàxon que generen contaminació acústica i afecta els veïns" de la zona. 

Recuperar el comerç de proximitat 

Des de Sant Cugat Comerç tampoc veuen amb bons ulls el pàrquing dissuasori situat a l'avinguda de Roquetes. Creuen que està massa lluny i el servei de bus llançadora és insuficient. "Els comerciants que es van oposar a la vianantització dels carrers es van equivocar". Des de l'associació consideren que la vianantització i l'anella verda són qüestions diferents. "L'anella verda no veiem que aporti cap valor al comerç local, sinó un impediment als vehicles per arribar al centre". 

Pel que fa als nous punts de càrrega i descàrrega que s'han habilitat per garantir l'abastiment de productes, els comerciants tampoc estan satisfets. Accepten que amb la seva posada en marxa "ha millorat respecte de la primera proposta" però manifesten que era millor quan hi havia aquest espai al carrer de Francesc de Moragas.