Sant Cugat crearà una taula de diàleg sobre el Tribut Metropolità

Només tres dels nou punts presentats per la plataforma han tirat endavant amb el suport de la CUP

NacióSantCugat
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:42h
El pagament del Tribut Metropolità per aquest 2020 segueix sense l'aprovació de part de la ciutadania que el considera excessiu. L'Ajuntament de Sant Cugat ha votat a favor de crear una taula de diàleg precisament per abordar aquesta situació amb els veïns representats en la Plataforma No Tribut Metropolità, creada el passat mes de desembre per canalitzar accions unitàries de rebuig al nou impost. 

El ple municipal ha aprovat tres dels nou acords de la moció presentada per la Plataforma, a través de Cs. La seva portaveu, Mireia Sanjuan, ha recordat en delcaracions a NacióSantCugat, que són una plataforma "apolítica" i que només els van escoltar Cs i JxSTC i la CUP a última hora. Els tres punts que han tirat endavant ho han fet amb el suport de Junts per Sant Cugat, Cs i la CUP mentre que la resta han quedat rebutjats pel govern (ERC, PSC i CUP). 

Des de la plataforma veuen amb bons ulls la creació de la taula de diàleg per debatre amb els representants polítics el futur del tribut. Segons Sanjuan fins ara el ERC i el PSC "ni es van llegir la moció".

"Tots els partits han tingut el mateix temps per mirar la moció. El PSC i ERC no van contestar i que ens demanin temps per meditar és una falta d’interès cap a nosaltres", denuncia la presidenta de la plataforma.

El primer punt aprovat fa referència a la queixa cap a l'AMB pel dèficit d'informació del tribut a la ciutadania. En aquest sentit des de la Plataforma no entenen com el PSC hi ha votat en contra "si el seu líder, Pere Soler, ha reiterat les queixes per la falta d'informació a les reunions sobre el tribut que ha fet arreu". ​L'Ajuntament també ha aprovat crear una auditoria externa per conèixer, de manera anual, les inversions que es fan a cada municipi i en cas de no invertir tot l'impost, el seu retorn. 

Plataforma unitària

Des del passat 2019, un total de 18 municipis de la segona corona metropolitana van passar a formar part de la zona 1 de transport. La plataforma de rebuig de Sant Cugat alhora forma parat d'una plataforma unitària de tots els municipis que es queixen dels imports i els càlculs de l'impost. Sanjuan explica que "la resta de municipis estan més avançat que nosaltres".