Sant Cugat destinarà 240.000 euros per garantir l'accés als casals d'estiu

La voluntat del govern és que tots els infants i joves de la ciutat puguin gaudir del lleure

Roda de premsa dels casals d'estiu 2020.
Roda de premsa dels casals d'estiu 2020. | Anna Mira
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:02h
L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha marcat l'objectiu de no deixar cap jove ni infant de la ciutat sense casasl d'estiu que es faran durant els mesos de juliol i agost. Després de mesos de confinament i amb un curs escolar que s'ha hagut d'adaptar a correcuita a les eines digitals, el govern de la ciutat farà una injecció de 240.000 euros per garantir l'accés al lleure d'estiu a tothom. Està previst que les piscines de la ciutat obrin les seves portes després de Sant Joan, amb aforament limitat i extremant les mesures higèniques per evitar contagis. 

"Incrementem els recursos i la mirada compartida", ha expressat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Núria Gibert, en roda de premsa, aquest dimarts al migdia. S'incrementarà en 200.000 euros la partida dedicada als ajuts a les famílies per accedir als casals, ja que l'any 2019 es van destinar 40.000 euros.

Enguany és el segon que es fa una convocatòria pública i les ajudes es poden demanar des d'aquest dimarts 16 fins al pròxim dimarts 30 de juny a través de la seu electrònica de l'Ajuntament o a l'OAC amb cita prèvia. Per adquirir ajudes els menors han d'haver nascut entre els anys 2004 i 2016 i han de ser residents i estar empadronats a la ciutat. 

Extremar mesures higièniques

Deprés de mesos d'incertesa, la possibilitat de fer casals d'estiu ha implicat una organització i coordinació "contrarellotge", ha especificat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica, Esther Madrona. 

De fet, l'Ajuntament ha adquirit material de desinfecció i higiene per a totes les instal·lacions municipals per un valor de 10.000 euros i també s'han invertit 120.000 euros més per a fer front al sobre cost de les despeses de contractació derivades de les mesures de seguretat i higiene. També es faran arribar ajuts a les entitats per contractació de monitors de suport per a infants amb discapacitats. 

A més a més l'Ajuntament posarà a disposició de les entitats organitzadores de casals, espais municipals com la Casa de Cultura, el Celler Modernista, el Xalet Negre o els casals de la Floresta i les Planes "perquè no hi hagi cap espai buit", ha assegurat Madrona. 

Oferta de casals d'estiu 

Els casals d'estiu a Sant Cugat són diversos. D'una banda hi ha el Campus OMET: els campus esportius municipals ofereixen 10 modalitats per a nens de P3 a segon de Batxillerat. 

Les AFES de les 12 escoles públiques de la ciutat s'han unit per proposar uns casals amb 500 activitats, des de robòtica, anglès, circ, dansa, teatre, bàsquet o ball de bastons, pels infants de primària. Compten amb la coordinació de Paidós i amb una trentena d'entitats de la ciutat. 

A banda també hi ha una oferta diversa a través de clubs de bàsquet, futbol, voleibol, rugbi, La Unió, el Club Muntanyenc, etc que ofereixen campus, tallers i casals. Segons Gibert es tracta d'una "proposta col·laborativa i col·legiada" com a exemple de la tendència de la política pública del govern tripartit. 


​​
​​
​​