Sant Cugat es bolca en la lluita contra l'escletxa educativa i social

El consistori reclama "revertir els costos socials i educatius del tancament escolar que penalitza especialment l'alumnat més vulnerable"

El ple també ha aprovat una declaració institucional en defensa dels drets i llibertats de la comunitat LGTBI
El ple també ha aprovat una declaració institucional en defensa dels drets i llibertats de la comunitat LGTBI | Ajuntament de Sant Cugat
NacióSantCugat
16 de juny del 2020
Actualitzat el 17 de juny a les 10:24h
L'Ajuntament es bolca en la lluita contra l'escletxa educativa i social de Sant Cugat. El ple municipal del mes de juny ha aprovat una moció institucional sobre la gestió de la reobertura escolar. L'acord considera que les conseqüències d'aquestes escletxes, a més de les dificultats de conciliació familiar, fan especialment necessari el retorn a l'ensenyament presencial de cara al curs vinent 2020-2021 i reclama "revertir els costos socials i educatius del tancament escolar que penalitza especialment l'alumnat més vulnerable".

Per aquest motiu, es demana "planificar i consensuar amb tota la comunitat educativa", un procés de reobertura escolar que permeti la màxima presencialitat en totes les etapes educatives, garantint l'atenció a tot l'alumnat, facilitant la conciliació familiar i vetllant per la salut de tots els membres de la comunitat educativa.

Defensa dels drets del col·lectiu LGTBI

Per altra banda, el ple també ha aprovat una declaració institucional en motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. El text que reconeix "focus d'LGTBI-fòbia a casa nostra", crida la ciutadania a implicar-se en la defensa dels drets i llibertats d'aquest col·lectiu. La tinència d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, va assegurar que la bandera de l'Orgull onejarà en un dels màstils de l'Ajuntament malgrat la sentència del Tribunal Suprem.

Compromís amb els refugiats

Tanmateix, l'Ajuntament també s'ha sumat al Manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per al Dia Mundial de les persones refugiades. D'aquesta forma, el consistori renova "el seu compromís amb l'acollida a les persones refugiades, que en el seu camí pateixen una flagrant vulneració de drets humans i de dificultats per ser tractades amb tots els drets", vinculant-se amb el programa que desenvolupen Refugees Welcome, les mentories i l'acompanyament. L'administració local manifesta la seva intenció de continuar treballant per l'educació pel desenvolupament, una "eina clau" per a la denúncia i sensibilització sobre les vulneracions de drets humans a aquestes persones. 


​​
​​
​​