​L’Ajuntament de Sant Cugat estrena nou portal de transparència

S’actualitzaran les dades i es farà una revisió exhaustiva dels continguts publicats

La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Loures Llorente al ple municipal de maig.
La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Loures Llorente al ple municipal de maig. | ND
NacióSantCugat
15 de juny del 2020
Un any després d'arribar al govern, l'Ajuntament de Sant Cugat estrena un nou portal de transparència amb la voluntat de garantir l’accés de la ciutadania, d’una forma directa i clara, a tots els serveis, tràmits i informació pública municipal. De fet, la posada al dia d'aquest portal és un dels principals objectius de la Tinença d’Alcaldia de Transparència i Bon Govern per aquest mandat. 

La tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, Lourdes Llorente, assegura que "el portal de transparència és una eina bàsica de control democràtic i possibilita l’escrutini ciutadà, alhora, és una responsabilitat en la dació de comptes".

Llorente manifesta que el portal "reclama un esforç continu que hem d’afrontar com a administració". En el nou portal, que utilitza la plataforma de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), i accessible a través d’aquest enllaç la ciutadania pot trobar informació relacionada amb l'organització política, personal, entitats i altres organismes, els contractes, convenis i subvencions, la gestió econòmica de l'Ajuntament, la normativa o els actes, acords i convocatòries. 

Així com Indicadors de transparència (dades que avaluen aspectes de l’Ajuntament), Dades obertes (catàleg amb dades de caràcter públic en format reutilitzable) i Atenció ciutadana. Amb la posada en marxa del nou Portal de Transparència es farà una revisió exhaustiva dels continguts i es mantindran actualitzades les dades amb la periodicitat tal com estableix la Llei de Transparència, accés a la informació i bon govern.