1 de 10
coronavirus

Grífols inicia la producció del primer medicament específic per combatre el coronavirus

La farmacèutica catalana amb seu a Sant Cugat ha iniciat la producció d'immunoglobulina hiperimmune amb anticossos contra la Covid-19 a partir del plasma de persones que han superat la malaltia

La companyia catalana preveu aconseguir les primeres dosis durant el mes de juliol | ACN
per Sergi Baixas, 13 de juny de 2020 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Grífols continua posicionant-se al capdavant de la cursa internacional per trobar una cura contra la pandèmia del coronavirus. La farmacèutica catalana amb seu a Sant Cugat ha anunciat aquest dijous 11 de juny que han iniciat la producció del primer medicament específic per combatre la Covid-19.

La companyia afirma que ha començat a produir immunoglobulina hiperimmune amb anticossos específics contra el virus SARS-CoV-2 a partir del plasma obtingut de persones que ja han superat la malaltia. La producció d'aquesta immunoglobulina s'està duent a terme a la planta de Grífols de Clayton a Carolina del Nord als Estats Units i esperen aconseguir les primeres dosis durant el mes de juliol d'aquest any en el marc d'un assaig clínic.Per altra banda, Grífols continua el seu assaig clínic a l'Estat espanyol per avaluar l'eficàcia de la immunoglobulina intravenosa en altes dosis en l'estabilització o millora dels pacients afectats per la pandèmia. En aquest cas, a més de l'acció dels anticossos neutralitzadors per evitar que el virus infecti cèl·lules humanes, també es busca l'efecte immunomodulador per establir-la com a teràpia per aturar l'allau de citocines associada a alguns pacients greus de la Covid-19.


Què és la immunoglobulina?

Són proteïnes plasmàtiques amb un ampli potencial terapèutic que actuen com a anticossos per la defensa específica de l'organisme amb mecanismes d'acció complexos i de difícil rèplica. Tenen efectes immunomoduladors amb un ampli ventall d'aplicacions clíniques com ara la prevenció d'infeccions en pacients immunodeficients i malalties autoimmunes, tan neurològiques com en altres òrgans.Participació