Cultura

Sant Cugat promourà una campanya pel préstec i la venda de llibres no sexistes per a joves i infants

Amb el lema ‘Jo educo en igualtat’, totes aquelles persones que comprin o agafin en préstec un dels títols inclosos a la guia ‘Contes que compten’ rebran de regal una bossa de roba coeducativa

per NacióSantCugat, 18 de desembre de 2019 a les 17:00 |
Presentació de la guia de llibres no sexistes. | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ajuntament de Sant Cugat ha engegat la campanya "Jo educo en igualtat" per promoure la literatura no sexista. Una iniciativa que té com a objectiu promoure el préstec i la venda des de diverses biblioteques i llibreries de la ciutat de propostes literàries entre joves i infants que trenquin amb els estereotips dels rols de gènere.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha valorat la guia com a “eina útil per a construir una societat més igualitària i més justa a través de la cultura”. Gibert ha explicat que la publicació dona a conèixer diferents propostes literàries que aborden temes tan importants com “les emocions, els models de família, la diversitat afectiva i sexual, la prevenció de la violència masclista o la corresponsabilitat, entre d’altres”.


Des de l'administració local expliquen que la infància i l'adolescència són dues etapes claus durant les quals els nens i nenes reben estímuls socials que influiran en la construcció de la perspectiva de gènere.  

Amb el lema "Jo educo en igualtat", totes aquelles persones que comprin o agafin en préstec un dels títols inclosos a la guia ‘Contes que compten’ rebran de regal una bossa de roba coeducativa. D’aquesta manera, es pretén incentivar a pares, mares, joves i infants la lectura de contes i llibres no sexistes que trenquin els estereotips dels rols de gènere.


"Contes que compten"

La guia "Contes que compten", recentment actualitzada, recull una seixantena de títols no sexistes classificats per edats. A més de les biblioteques i les llibreries, el catàleg també es farà arribar a totes les escoles i AFES del municipi.


La guia completa es pot trobar als diferents equips municipals i també es pot consultar al web municipal a través del següent enllaç https://www.santcugat.cat/web/programes-per-la-igualtat. La iniciativa comptarà amb la col·laboració de les biblioteques (a partir del 15 de gener) i 6 llibreries del municipi: Alexandria, Paideia, Abacus, Pati de Llibres, Celler de Llibres i Casa del Llibre.
 

 

Participació