Boehringer redueix els residus plàstics de més de dos milions d'inhaladors cada any a la planta de Sant Cugat

La nova planta de producció ha dissenyat un recanvi del dispositiu que permetrà passar de 12 a 2 inhaladors per pacient cada any

La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat
La planta de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat | Boehringer Ingelheim
Redacció
12 de juny del 2020
La nova planta de Boehringer Ingelheim, inaugurada el 2019 a Sant Cugat del Vallès, es compromet amb la lluita contra el canvi climàtic amb una inversió de 120 milions d'euros destinada a la sostenibilitat. Aquesta partida de finançament de la farmacèutica internacional ha permés l'estalvi de més de dos milions de dispositius plàstics a l'any, reduint les emissions de CO2 i la petjada de carboni a l'atmosfera.

Es tracta de l'inhalador "Respimat" que subministra els medicaments de la companyia a pacients amb asma i amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC). Gràcies al nou disseny, els pacients tindran l'opció de recarregar el dispositiu amb fins a sis cartutxos de recanvi, fet que permetrà passar de 12 a 2 inhaladors per pacient cada any.

El director metge i d'I+D de Boehringer Ingelheim España, René Saito, destaca la importància de "treballar en iniciatives que permetin reduir progressivament l'impacte de la nostra activitat en el medi ambient". 

El nou disseny de l'inhalador podrà reduir la petjada de carboni fins a un 71% addicional en comparació amb el model antic. Amb tot, la farmacèutica pretén continuar treballant i invertint en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per l'ONU per seguir aportant solucions i aconseguir un model d'empresa més sostenible.