El tripartit tanca files per la defensa de la reobertura «immediata» dels CAP de la Floresta i les Planes

Els centres d'atenció sanitària dels barris santcugatencs romandran tancats fins a pròxim avís

Els dos dispensadors, gestionats per MútuaTerrassa, continuaran tancats durant tot l'estiu
Els dos dispensadors, gestionats per MútuaTerrassa, continuaran tancats durant tot l'estiu | Sergi Baixas
NacióSantCugat
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:32h
Les forces polítiques del tripartit tanquen files en la defensa de la reobertura dels CAP de la Floresta i les Planes. Els dos dispensadors, gestionats per MútuaTerrassa, continuaran tancats durant tot l'estiu per decisió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

ERC Sant Cugat va ser el primer en sortir a reclamar la ""immediata reobertura" dels centres d'atenció sanitària dels barris santcugatencs i revertir la resolució de la conselleria d'Alba Vergés -també d'ERC-, que ha provocat el rebuig frontal del grup municipal republicà. Davant d'aquest escenari, el partit local ha demanat concretar una entrevista amb la consellera de Salut en la que també hi participin les associacions veïnals perquè s'exposi de primera ma les raons que fonamenten aquesta posició.

En declaracions a NacióSantCugat, la tinència d'alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler, assenyala que pel PSC, no restablir els serveis d'aquests equipaments és un "despropòsit i una irresponsabilitat". També afirmen que és del tot necessària la posada en marxa de manera "immediata" per no retallar els serveis a la ciutadania.

A més, Soler apunta que si al final l'Ajuntament ha de posar un transport alternatiu per poder atendre a la població, haurà de ser la conselleria de Salut qui assumeixi les despeses i gestió d'aquest servei. "No podem tornar a cobrir les espatlles al govern com vàrem haver de fer en la desinfecció de les residències o el subministrament dels primers EPI durant la pandèmia. Cal que cada administració assumeixi les responsabilitats que li toquen", assevera.

"Moure fitxa"

Per la seva banda, el regidor de Participació i Barris de la CUP, Marco Simarro, es posiciona a favor de mantenir l'atenció sanitària en aquests espais i apunta que des del govern es treballarà perquè el Departament de Salut "mogui fitxa". En un comunicat, la formació anticapitalista demana la revocació d'aquesta decisió i defensa el paper que juga l'Atenció Primària com a "porta d'entrada al sistema sanitari i el seu eix vertebrador" entre els ciutadans."Greuge històric"

Sant Cugat en Comú també s'ha adherit a la defensa de la reobertura dels consultoris de la Floresta i les Planes ressaltant que més de 6.000 persones queden afectades per aquesta decisió. Unes comunitats de veïns en situació de "desigualtat" amb moltes reivindicacions i lluites al darrere per aconseguir aquest servei públic resultant, segons diuen, "inadmissible" que siguin els primers a patir una retallada. Des del partit dels comuns feliciten la resposta de l'equip de govern i insisteixen que no es perdi de vista la desigualtat territorial d'aquests dos barris en la resta de polítiques pendents de desenvolupar.


​​
​​
​​