Sant Cugat es mantindrà en fase 2 una setmana més

El Govern descarta finalment sol·licitar el canvi de cicle per les regions metropolitanes

Finalment Sant Cugat romandrà en fase 2 una setmana més
Finalment Sant Cugat romandrà en fase 2 una setmana més | Sergi Baixas
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:12h
Sant Cugat es mantindrà en fase 2 malgrat que aquest dimecres el Govern va obrir la porta a proposar un avançament de cara al pròxim dilluns. D'aquesta manera, es preveu que només les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central passin dilluns a la fase 3.

Així ho ha sol·licitat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la reunió que ha mantingut aquest dijous amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Ara serà el ministeri qui haurà de prendre la decisió definitiva. De la proposta de Salut en queden fora la regió sanitària de Sant Cugat i la resta de l'àrea metropolitana, així com Lleida, que es mantindran a la fase 2.

La Generalitat ha evitat córrer més riscos i esperar una setmana més en els casos de Barcelona i Lleida, tot i que ahir Vergés no va descartar la possibilitat que la capital catalana, la seva zona d'influència i les Terres de Lleida avancessin en la desescalada. Fa menys d'una setmana que aquests territoris van estrenar la fase 2.

Vergés i els tècnics de Salut valoraven aquesta possibilitat perquè, en el salt a la fase, les competències sobre el desconfinament passen a mans de la Generalitat i això podia ser beneficiós a l'hora d'abordar la pugna contra la pandèmia. Finalment, han prevalgut altres criteris en la petició feta a Sanitat.


​​
​​
​​