Sant Cugat impulsa una campanya per reactivar el comerç amb ajuts d'entre 500 i 900 euros

Està adreçada a botigues, autònoms i microempreses, que hagin patit una reducció dels ingressos o hagin hagut de tancar

Roda de premsa de promoció del comerç local a Sant Cugat.
Roda de premsa de promoció del comerç local a Sant Cugat. | Anna Mira
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:49h
L'Ajuntament de Sant Cugat posa en marxa una campanya per ajudar al comerç local i al teixit empresarial, que s'han vist durament afectats per la crisi del coronavirus, ja que en molts casos han hagut d'abaixar les seves persianes durant setmanes. Amb el lema "Gràcies! Revitalitzem la ciutat comprant al comerç local", el govern tripartit destinarà una partida pressupostària de 300.000 amb ajuts directes al comerç però també a autònoms i microempreses, que hagin patit una reducció dels ingressos o hagin hagut de tancar. 

En una roda de premsa aquest dijous al matí al Celler Modernista, l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, ha destacat que la Covid-19 "ens condicionarà els pròxims mesos i cal una dosi de realisme". En aquest sentit, Ingla ha explicat que la campanya és una de les mesures per "reactivar la ciutat" que s'estan duent a terme i ha demanat "corresponsabilitat" a tots els agents i partits polítics de la ciutat per "remar en la mateixa direcció". 

Qui pot optar a l'ajut? 

L'Ajuntament destinarà un pressupost de 300.000 euros, que podria ampliar si les sol·licituds de les empreses ho requereixen. La quantia de l’ajut, en forma de prestació econòmica única, serà  d’entre 500 € i 900 euros, en funció del nombre de persones treballadores.
 

Podran sol·licitar la prestació les persones autònomes, comerços i microempreses de qualsevol sector amb menys de 10 persones treballadores, amb una facturació inferior a 2 milions d'euros, amb seu a Sant Cugat i que hagin hagut de tancar o hagin patit una disminució dels seus ingressos superior al 50% des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. 

El tràmit de sol·licitud es podrà fer a través de la seu electrònica municipal des d'aquest 11 de juny i fins al 30 de setembre. El procediment de concessió de l’ajut serà per ordre de sol·licitud, fins a exhaurir el pressupost disponible per aquesta convocatòria i és compatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.

La campanya de comerç ha estat consensuada amb els representants de la Taula d’emergència econòmica i comerç, presents a la roda de premsa, i vol fomentar el comerç de proximitat. "Aquest és el tret de sortida a la reactivació de la ciutat", ha destacat la tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila. 
 

Roda de premsa de promoció del comerç local a Sant Cugat. Foto: Anna Mira


Durant la roda de premsa s'ha recordat al que va ser responsable de mercats i fires de l'Ajuntament, Joan Fibla, que va morir el passat mes d'abril a causa del coronavirus i a qui el Consistori retrà un homenatge quan les mesures de seguretat ho permetin. 

Altres mesures adoptades 
 
L’Ajuntament també ha activitat durant els darrers mesos diverses mesures de xoc i línies  d’assessorament destinades a acompanyar empreses, persones autònomes, emprenedors i el comerç local per superar aquesta crisi: la mediació de lloguers de locals comercials i oficines; l’assessorament en l’adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat i salut;  l’assessorament jurídic laboral per a empreses i treballadors; ajornament de tributs i creació de línies de crèdit i avals, entre d’altres.

Totes aquestes mesures formen part del pla de contingència de més de set milions d’euros adoptat per l’Ajuntament amb la voluntat de donar suport a l’activitat econòmica de la ciutat.


​​
​​
​​