Aquest serà l'horari de tots els CAP de Sant Cugat durant l'estiu

Els centres d'atenció sanitària de la Floresta i les Planes romandran tancats durant l'estiu

Consultori de les Planes.
Consultori de les Planes. | Cedida / MútuaTerrassa
NacióSantCugat
11 de juny del 2020
Actualitzat el 16 de juny a les 10:38h
Novetats en els horaris i distribució de pacients en el servei d'atenció primària de Sant Cugat que s'allargaran  fins a finals de setembre. Durant l'estiu, arran de la situació provocada pel coronavirus, s'ha dissenyat un pla dels centres sanitaris durant l'estiu que contempla mantenir tancats els consultoris de les Planes i la Floresta fins a finals de setembre. Una situació que ha causat rebuig entre els veïns de la zona. 

El CAP de Valldoreix acollirà pacients que requereixin d'atenció patològica no respiratòria d'adult, en un horari de 8 h del matí a 15 h de la tarda. Per la seva banda, el CAP de Can Mates centralitzarà la pediatria de tot el municipi i també l'atenció patològica no respiratòria d'adults en horari de 8 h del matí a 20 h del vespre.

Per últim, el CAP de Sant Cugat arreplegarà tots els casos que requereixin d'atenció patològica respiratòria o relacionada amb la Covid-19 -a més d'atenció patològica no respiratòria-, en un horari de 8 h del matí a 20 h del vespre i les urgències de nit i caps de setmana.

Els centres d'atenció sanitària de la Floresta i les Planes, també gestionats per MútuaTerrassa, continuaran tancats per decisió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Una resolució que ha provocat el rebuig del govern tripartit liderat per ERC, malgrat que la conselleria està en mans de la també republicana, Alba Vergés. 

Recomanacions de Catsalut

Es recomana als ciutadans que la gestió de visites, consultes i altres tràmits es realitzin de forma no presencial des del formulari habilitat a MútuaTerrassa i La Meva Salut. Degut a les limitacions d'espai de les sales d'espera per evitar contagis, es prioritzarà la "telemedicina" i es treballarà perquè les visites presencials no superin el 30-40% de les visites habituals abans de la pandèmia.

També es crida els ciutadans a trucar abans de desplaçar-se fins al CAP per gestionar qualsevol activitat. Els equipaments estaran habilitats amb separació de circuits entre pacients sospitosos de coronavirus i pacients confirmats per evitar possibles infeccions.

​​
​​
​​