JxSTC presenta tres mocions per protegir el sistema educatiu, el teixit empresarial i l'oci juvenil

El principal partit de l'oposició demana al govern municipal que abandoni la limitació que ell mateix s'ha "autoimposat"

Una roda de premsa de Junts per Sant Cugat, abans de la pandèmia del coronavirus.
Una roda de premsa de Junts per Sant Cugat, abans de la pandèmia del coronavirus. | Anna Mira
10 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:08h
Junts per Sant Cugat ha presentat tres mocions al ple municipal del mes de juny per tal de protegir el sistema educatiu, el teixit empresarial local i l'oci juvenil que han quedat tocats davant les conseqüències ocasionades pel coronavirus.

La primera moció busca revertir els costos socials i educatius ocasionats pel tancament escolar que penalitzen especialment a l'alumnat més vulnerable. La pandèmia de la Covid-19 ha provocat l'aprofundiment de l'escletxa educativa i social, a més de les dificultats de conciliació familiar, i per aquest motiu, reclamen el "necessari" retorn de l'ensenyament presencial de cara a l'inici del curs vinent.

Per fer-ho possible, proposen planificar i consensuar amb tota la comunitat educativa un procés de reobertura escolar presencial en totes les etapes educatives, facilitant la conciliació familiar i vetllant per la salut de tots els membres de la comunitat educativa. Per això, es reclama al Departament d'Educació que reforci la coordinació efectiva amb el món local tenint en compte la realitat i necessitats de cada municipi i que s'estableixin mesures de compensació econòmica als ajuntaments per fer front als sobrecostos que deriven de les seves instruccions. Aquesta moció ha estat aprovada per tots els partits polítics del consistori i esdevindrà institucional.

Per altra banda, JxSTC també han presentat una moció perquè "cap empresa tanqui" degut a la situació actual. Per aquest motiu, reclamen al govern municipal que abandoni la limitació que ell mateix s'ha "autoimposat" de ser només "complementari" a les mesures que s'adopten per part de les altres administracions. El partit de l'oposició exigeix al tripartit que vagi "molt més enllà" d'aplicar mesures essencialment pal·liatives i passi a ser proactiu. Aposten per un "repartiment sostenible dels costos" pel qual bancs, grans empreses i propietaris aportin més per evitar una gran crisi socioeconòmica a la ciutat.

Afavorir l'oci juvenil

Per últim, atès que el jovent de Sant Cugat porta més de tres mesos sense gaires opcions d'oci fora de casa, Junts proposa que l'Ajuntament afavoreixi la realització de les propostes que presentin el sector de l'oci professional i el teixit associatiu de la ciutat, sempre d'acord amb les indicacions sanitàries del moment. Aquesta moció s'ha treballat conjuntament amb el grup municipal de Cs.