El Festival Maleducats, ajornat fins al 2021

Les entrades de la cita d'enguany serviran per la de l'any que ve, que durarà dos dies

Alguns dels artistes que havien de participar al Maleducats 2020, durant a la presentació del festival.
Alguns dels artistes que havien de participar al Maleducats 2020, durant a la presentació del festival. | Marc Solé
NacióDigital
09 de juny del 2020
El Maleducats, el primer festival de música urbana de Catalunya impulsat pel terrassenc Lildami, haurà d'esperar al 2021 per a celebrar la seva primera edició. L'esdeveniment, que havia d'acollir Terrassa el 9 de maig, va ser ajornat al 18 de juliol a causa del coronavirus, però ara, l'organització ha anunciat a través de xarxes que s'ajorna definitivament al 2021.

Les entrades de l'edició d'enguany seran vàlides per a l'edició de l'any que ve, que se celebrarà el 16 i 17 de juliol. D'aquesta manera, el festival passarà a tenir un format de dos dies, en comptes de les 12 hores programades per enguany. L'ubicació, tal com estava programat en la primera edició, serà la Masia Els Bellots de Terrassa. A la web del festival s'hi pot trobar més informació, però el cartell es renovarà. Pel que fa als abonaments, també hauran d'esperar per a veure la llum.

El Maleducats va prendre forma el gener passat amb la voluntat d'esdevenir un port per a les millors propostes nacionals, estatals i internacionals, així com un espai per a consolidar i normalitzar la nova escena catalana. Pel Festival Internacional de música urbana de Catalunya hi havien de passar referents mundials del gènere com Wos, Trueno i Ecko, artistes estatals com la rapera Sara Socas, o tota l'escena urbana catalana, liderada per Lildami seguit de 31 Fam, la Pawn Gang, Lauren Nine, Lil Russia o Esbabyface.

La irreverència del nom del festival, pròpia del gènere, està inspirada en 'Maleducao', una de les cançons que va catapultar Lildami en els seus inicis, amb el sufix 'cat' com a referència territorial de Catalunya i el català. La cançó oficial del certamen, 'Cowboy Bebop', la firma Lildami, Sr. Chen i Teuma Thug.

A través d'Instagram, Lildami -àlies de Damià Rodríguez-, un dels seus impulsors i la cara més coneguda del gènere urbà català, han fet l'anunci tot expressant que no és una decisió "gens fàcil". Tot i això, el cantant terrassenc ha explicat que a l'edició del 2021, que serà la primera, s'hi arribarà "amb el doble de ganes" tot recordant que durarà dos dies.