Junts per Sant Cugat proposa incrementar el deute en 6,5 milions d'euros per fer front a la crisi

El principal partit a l'oposició considera que el pressupost del govern és "poc ambiciós i continuista"

Una roda de premsa de Junts per Sant Cugat, abans de la pandèmia del coronavirus.
Una roda de premsa de Junts per Sant Cugat, abans de la pandèmia del coronavirus. | Anna Mira
05 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:24h
Junts per Sant Cugat no posarà impediments per tirar endavant el pressupost per aquest 2020 però critica que es presenti en ple mes de juny. "Entenem que és un nou equip de govern però hauríem d'haver tingut pressupost l'1 de gener", ha manifestat la líder de Junts, Carmela Fortuny, en una roda de premsa telemàtica aquest divendres 5 de juny. 

El pròxim dilluns s'aprovarà, de manera inicial, un pressupost que segons JxSTC és "continuista i poc ambiciós". Carmela també ha criticat que segons els números "no sembla que hagi passat el coronavirus" i considera que "no hi veiem de manera marcada el canvi que defensa el tripartit". Amb tot, agraeixen el "canvi d'actitud del govern" i esperen que els acceptin les seves propostes. 

Tibar del deute per fer front a la crisi 

Entre les propostes de JxSTC destaca la de destinar 6,5 milions d'euros d'un nou deute per destinar a empreses, entitats i comerços de la ciutat i ajudar-los en la crisi postcoronavirus. En aquest sentit Carles Brugarolas ha expressat que "ara és l’hora que s’endeutin les administracions i no la ciutadania". I més encara "amb un Ajuntament que disposa d’una economia forta i solvent".

La proposta de Junts per Sant Cugat implica endeutar-se amb 6,5 milions d'euros dels quals tres anirien a aportacions estructurals d'entitats; dos milions d'euros més a suport en capital a l'activitat econòmica i 500.000 euros en microcrèdits. També es destinarien 250.000 euros per iniciar dos projectes d’inversions contra el canvi climàtic: el centre
logístic biomassa i la canalització d’aigües per reduir-ne el consum. Finalment es destinarien 600.000 euros a persones i famílies i 665.000 més a bars, comerços i restaurants. 

El partit també seguirà insistint al govern de l'estat espanyol perquè les administracions puguin destinar el superàvit a fer front a la crisi i té mà estesa amb el govern per tirar endavant el pacte de ciutat. 

El govern tripartit ha apostat per fer uns pressupostos "realistes" i sense grans projectes pel què fa a infraestructures sinó que els 12,5 milions d'euros destinats a inversions volen "millorar la qualitat de vida dels santcugatencs". En total s'aprovaran uns números que s'acosten als 150 milions d'euros i que representen un increment del 13% en relació a l'exercici anterior.