1 de 10
pressupost 2020

Cs considera que el pressupost de Sant Cugat és «una autèntica presa de pèl»

El partit taronja presentarà al·legacions perquè consideren que no s'ha tingut en compte la situació actual de la Covid-19

Roda de premsa de Cs. | Anna Mira
per Anna Mira, Sant Cugat | 5 de juny de 2020 a les 17:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ciutadans Sant Cugat votarà en contra de l'aprovació inicial del pressupost de Sant Cugat, que es debatrà en un ple extraordinari el pròxim dilluns 8 de juny. Els seus integrants consideren que la proposta del govern tripartit és "una presa de pèl" que no té en compte la situació de la pandèmia del coronavirus. "Després de 12 mesos governant, ens semblen un insult, són una improvisació absoluta" ha manifestat el seu portaveu, Aldo Ciprián, en una roda de premsa aquest divendres 5 de juny. 


Segons el partit taronja, durant la pandèmia, han col·laborat amb el govern per fer front a les necessitats que hi havia però ara no donaran suport a la proposta. "Hi ha partides com la de Festa Major que no tenen cap tipus de sentit", expressen. Des de Cs també proposen destinar dos milions d'euros en microcrèdits a interès zero per a petites empreses, autònoms o comerços de la ciutat perquè disposin de liquiditat. També defensen no ingressar la taxa de terrasses. 

En el mateix sentit s'ha expressat, Sergio Blázquez, qui considera que els pressupostos "els hauríem d'haver tingut el mes de desembre i no al juny". "L'únic avantatge de fer-los ara era que estiguessin adaptats a la Covid-19 però són prepandèmia", ha insistit. Des de Cs també han criticat que els ingressos previstos "no són reals" per la mateixa situació de pandèmia. 


Condonació del tribut metropolità 

Entre les propostes que fa Cs hi ha l'assumpció per part de l'Ajuntament dels 4,2 milions d'euros que hauran de pagar els santcugatencs aquest 2020 en concepte del tribut metropolità. "Som els únics que hem defensat la seva condonació a l'AMB", ha apuntat Ciprián.


Per la seva banda, Múnia Fernández-Jordán ha expressat que el pressupost és "una vertadera continuïtat de la política de convergència" i ha insistit en la necessitat "d'activar altres mescanismes" en matèria d'emergència "vital". Segons Fernández-Jordán, caldria també internalitzar serveis jurídics que "suposen una despesa excessiva per la quantitat e procediments judicials que hi ha oberts". Amb tot, el partit taronja ha agraït la voluntat de diàleg de l'equip de govern. 

El govern tripartit de Sant Cugat ha apostat per fer uns pressupostos "realistes" i sense grans projectes pel què fa a infraestructures sinó que els 12,5 milions d'euros destinats a inversions volen "millorar la qualitat de vida dels santcugatencs". En total s'aprovaran uns números que s'acosten als 150 milions d'euros i que representen un increment del 13% en relació a l'exercici anterior. 
 

Participació