El detingut a Sabadell en una operació antidroga era membre d’una organització que transportava haixix pel Mediterrani

En total hi ha 19 detinguts i una vintena d'escorcolls per tot Catalunya i una localitat gallega

Operatiu de la Guàrdia Civil a la ciutat
Operatiu de la Guàrdia Civil a la ciutat | Juanma Peláez
04 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:17h
La persona detinguda aquest dimecres a Sabadell, en el marc d’un operatiu antidroga de la Guàrdia Civil per tota la demarcació de Barcelona, és una de les 19 practicades per pertànyer a una organització internacional dedicada al transport de grans quantitats d’haixix pel Mar Mediterrani.
 
Es tracta de l’operació “Ygara”, tal com ha informat l’institut armat aquest dijous. Durant aquest dimecres es van dur a terme 20 escorcolls a domicilis, no només el d’aquest veí del barri de la Concòrdia, també d’altres localitats del Vallès com Barberà, Ripollet i Sant Quirze, així com de les poblacions catalanes de Sant Andreu de Llavaneres, Vic, Barcelona, Blanes i Lloret de Mar i a Cambados (Pontevedra).

Els escorcolls practicats, van permetre recuperar un vehicle robat a Marsella el mes de novembre de l'any passat i que portava plaques falses de matrícula. Es trobava en poder d'un dels líders de l'organització, el qual havia muntat en el seu propi domicili un plantació d'interior de marihuana. 
 
Les investigacions es van iniciar l’any passat, després de detectar un veler com a possible mitjà  de transport de droga a Palma de Mallorca, des d’on neix la investigació del cas.

Els agents van detectar una estructura delictiva amb un àmbit d’actuació per diverses zones de l'Estat, a més de les Illes Balears i Barcelona, també les illes Canàries, Albacete, Màlaga, Almeria, Pontevedra i la ciutat autònoma de Ceuta i països com Itàlia, Líbia, Marroc, Guinea Bissau, Senegal i Tunísia.
 

L'embarcació caçada amb més de 5.000 quilograms d'haixix Foto: Guàrdia Civil


Aquestes tasques, i gràcies a la cooperació policial internacional, es va intervenir una embarcació que pertanyia aquesta banda en aigües internacionals, a prop de les costes del Senegal, amb 5.140 kilograms d’haixix. Les tres persones que anaven a bord, dos colombians i un espanyol, van ser detingudes.