Les escoles bressol de Sant Cugat, a punt per obrir dilluns

El servei estarà disponible a partir del 8 de juny si la ciutat passa a la fase 2 del desconfinament

Escola bressol municipal de Sant Cugat.
Escola bressol municipal de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:16h
L’Ajuntament de Sant Cugat ja té pràcticament enllestit el dispositiu per reobrir les escoles bressol municipals, que es produirà en el moment que Sant Cugat entri en la fase 2 de desconfinament. És a dir, si l'Estat espanyol accepta la petició del Govern, podria ser a partir del dilluns 8 de juny. La regidora d’Educació, Pilar Gornia, explica que les escoles bressol "obriran amb totes les garanties higièniques i sanitàries per atendre les famílies dels centres que ho necessitin".

L’objectiu de l’Ajuntament és poder ajudar les famílies d’aquests centres i oferir-los un servei d’acollida dels seus fills, especialment en el cas d’aquells pares que han de realitzar treball presencial. "Les educadores actuaran amb gran professionalitat per acollir els infants i les famílies de la manera més amorosa possible en aquestes circumstàncies”, ha afegit Gorina. 

Com es farà la reobertura de les escoles bressol? Només s’oferirà atenció a infants d'1 a 3 anys.

I els menors d'1 any? Els infants de 0 a 1 any no podran anar a l’escola bressol perquè són el grup de més vulnerabilitat a causa de la immaduresa del seu sistema immunitari. 

S'oferirà servei de menjador? No. 

Fins quan estaran obertes? Com és habitual els centres estaran oberts fins al 15 de juliol.

Quants infants hi haurà per grup? S’adequaran espais per a grups d’un màxim de 5 infants.

I si falta espai? En cas de no poder acollir tots els infants per manca d’espai, es prioritzarà l’atenció als infants dels progenitors que hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo.

Per la seva banda, Cerdanyola de Vallès i Rubí han anunciat que no obriran les escoles bressol municipals fins al setembre "si no hi ha un canvi de criteri" per part de la Conselleria d'Educació.