Sant Cugat entrega nova informació sobre la grua municipal a la Fiscalia

L'Ajuntament ja va fer una primera entrega el passat 13 de maig

Ajuntament de Sant Cugat
Ajuntament de Sant Cugat | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
03 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:36h
Tres setmanes després d'entregar documentació a la Fiscalia sobre el servei de grua municipal, l'Ajutnament de Sant Cugat, ha fet una nova entrega de més informes. Segons ha publicat la CUP en una piulada, es tracta d'un "informe d'ampliació de la situació de la grua i el possible pagament de factures per sobre de l'import màxim de contracte". 
 
El passat 13 de maig els Mossos d'Esquadra es van personar a l'edifici consistorial per recollir documentació en paper relativa a la prestació del servei de grua municipal, sense contracte des de 2016. Aleshores, la tinència d’alcaldia de Bon Govern i Transparència va posar en coneixement de Fiscalia que la situació reunia condicions similars a la investigació que l’organisme està realitzant de factures per serveis prestats a l’Ajuntament que no van ajustar-se als procediments requerits en contractació. 

La concessió del servei de grua municipal, el 2014, va tenir una pròrroga i una continuïtat de servei que va finalitzar el 2016. Des de llavors, ha funcionat sense contracte. Per fer aquest treball es va demanar a l’empresa informació sobre el cost del servei i aquesta va enviar documentació on es va fer constar l’expressió “Servicios varios en (B)”. Com les explicacions donades per l’empresa no han estat clarificadores d’aquesta expressió, es va lliurar a Fiscalia també la documentació relacionada amb aquest tema.

L'actual govern tripartit de la ciutat format per ERC, PSC i CUP ja entregat en cinc ocasions documentació i informació a la policia catalana per una investigació sobre presumptes irregularitats en les contractacions de diversos serveis de l'ajuntament que s'elevarien a més de tres milions d'euros. Segons el mateix govern es tractaria de factures sense contractes o contractes caducats que s'haurien prorrogat en finalitzar. Hi haurà ampliació.