L'onada de manifestacions «La vida abans que el capital» arriba a Sant Cugat

La concentració s'ha convocat sota el lema «La vida abans que el capital»

Els manifestants s'han distribuït per la plaça d'Octavià per salvaguardar el distanciament social
Els manifestants s'han distribuït per la plaça d'Octavià per salvaguardar el distanciament social | Sergi Baixas
02 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:35h
Més d'un centenar de persones han participat a la convocatòria sota el lema La vida abans que el capital, aquest vespre a les 20 h davant del Monestir de Sant Cugat. Els manifestants s'han distribuït per la plaça d'Octavià per garantir el compliment de les distàncies de seguretat. 

Durant l'acte, els impulsors d'una iniciativa que s'ha replicat en desenes de municipis catalans, han fet lectura d'un manifest on s'acusa un sistema al qual "només li importen els seus beneficis". Afirmen que la crisi ha colpejat durament la classe treballadora, especialment a dones i migrants; en un escenari que "no ha fet més que aïllar-nos socialment".

També lamenten que l'Estat hagi posat per damunt els interessos dels poderosos als de la gent, i per aquest motiu, fan una crida a la classe treballadora perquè s'organitzi i planti cara "per recuperar tot allò nostre costi el que costi". "El veritable virus és el capitalisme; i només teixint xarxes de suport mutu posarem fi al poder de l'Estat i de les grans multinacionals", han sentenciat. 

A les pancartes dels participants en la protesta s'hi han pogut llegir diverses consignes com ara: "Cap veïna fora de Sant Cugat", "La crisi que la paguin els rics", "Destrucció d'ecosistemes significa noves pandèmies"; i mostres de suport al personal sanitari, als treballadors de Nissan o a la nova onada de protestes contra el racisme als Estats Units.