L’Ajuntament ofereix cursos en línia per a les entitats durant juny i juliol

S’incorporen nous cursos per ajudar les entitats a utilitzar les plataformes de reunions virtuals

Cursos i tallers online de la Xarxa de Centres Culturals de Sant Cugat.
Cursos i tallers online de la Xarxa de Centres Culturals de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
01 de juny del 2020
El passat mes de gener, des del programa #suportentitats, la Xarxa de Centres Culturals va  posar en marxa una nova oferta anual de càpsules formatives dirigides a les entitats de Sant Cugat, fruit del treball conjunt amb les àrees o serveis de Cultura, Participació, Esports, Joventut, Educació i Polítiques Socials.

El calendari de la formació es va veure sobtadament aturat quan es van haver de tancar els equipaments municipals per fer front a la crisi sanitària provocada pel CoVid 19. Ara, l'Ajuntament ha reconduït l’oferta formativa tenint present d'una banda, que els cursos facin fer un suport directe a les entitats per a familiaritzar-se amb les plataformes de reunions en línia per treure’n el màxim profit així com gestionar la incertesa que el confinament aporta.

Les propostes d’estiu no seran en dissabte ni tindran una durada de 4 hores, com fins ara, sinó que tindran un format de 2 hores i seran entre setmana. Les càpsules formatives que es realitzaran el mes de juny i juliol són:
- Eines per la transversalització de la perspectiva de gènere: 10 i 17 de juny, de 18 a 20 h.
- Com crear reunions en línia per a entitats: 15 de juny, de 17 a 19h.
- Com dinamitzar una reunió en un espai virtual: 22 de juny, de 17 a 19h.
- Gestió de la incertesa en temps de confinament a les entitats: 7 de juliol, de 17 a 19h. 

L’Ajuntament assumeix el cost global de l’oferta, així que els integrants de les entitats poden inscriure’s gratuïtament a qualsevol curs a través del web. Des dels serveis i àrees implicades en aquest programa ja s’està treballant per definir la proposta de formació adreçada a entitats del darrer trimestre de l’any que mantindrà parcialment el format on-line i que oferirà eines a les entitats per millorar la seva pròpia gestió i recerca de recursos.