coronavirus

La música serà la protagonista de les nits de juliol a Valldoreix

​El cicle Concerts d’Estiu es farà els dissabtes a la plaça del Casal de Cultura

per NacióDigital , 30 de maig de 2020 a les 16:00 |
Els concerts es faran a la plaça del Casal de Cultura. | Cedida
Valldoreix aposta per la música en un estiu que de ben segur que serà diferent. L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) ha organitzat el cicle de Concerts d’Estiu a Valldoreix que se celebraran les nits de tots els dissabtes del mes de juliol, a partir de les 21.45 a la plaça del Casal de Cultura. En aquests moments l’EMD de Valldoreix està treballant per adaptar l’espai a les limitacions d’aforament per evitar contagis de la Covid-19.

El nombre final de persones que podran assistir als concerts dependrà d’un estudi de les dimensions de la plaça que ha de garantir la distància de dos metres entre els assistents i que s’està elaborant en aquests moments. Igualment, l’administració valldoreixenca obligarà a l’ús de mascaretes al llarg de tots i cada un dels recitals i posarà a disposició del públic gel desinfectant de mans, sempre que les autoritats sanitàries així ho recomanin.


El primer concert serà el dia 4 de juliol, quan podrem gaudir dels Colors d’Europa amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que oferirà una mostra de diverses expressions musicals originàries de diferents indrets europeus. El recital mostrarà part de la tradició musical i diversitat cultural del vell continent. En concret, els 14 membres de la formació musical egarenca repassaran un repertori d’autors com: Tsintsadze, Grieg, Albéniz, Skalkottas i Dvorak.

La flauta de Patricia de No i el Piano d’Emili Brugalla pujaran a l’escenari de la plaça del Casal el dissabte 11 per interpretar un programa de peces clàssiques que visitarà obres de compositors tan reconeguts com Mozart, Granados, Piazzola i Falla, entre d’altres.


Per la tercera parada del cicle els protagonistes seran els veïns de Valldoreix Seon-hee Myong i Peter Thiemann, fundadors i professors de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS). La pianista coreana, que dedica part del seu temps a actuar en concerts socials i caritatius, i el violoncel·lista alemany, que actualment exerceix de Director Artístic de l’AIMS, oferiran una vetllada musical a la fresca amb música clàssica popular, on es podrà gaudir de melodies de les més conegudes de la música de cambra dels compositors Bach, Händel, Popper, Massenet, Mascagni, etc.

La darrera parada dels Concerts d’Estiu a Valldoreix serà el dissabte 25 amb l’actuació de Meritxell Neddermann, que presentarà davant el públic valldoreixenc el seu àlbum debut, ‘In The Backyard of the Castle’ en què oferirà un directe original i d’estil molt personal. La pianista barcelonina mostrarà la seva versatilitat amb un repertori que visitarà estils tan diferents com l’impressionisme, el clàssic, el gòspel, el pop i el soul, que faran que cada tema expressi un to diferent. Durant el concert la Meritxell Neddermann (veus i teclats) estarà acompanyada sobre l’escenari per Martín Leiton (baix), Borja Barrueta (bateria) i Josep Munar (guitarra i teclats). 

Participació