ERC Sant Cugat lamenta i condemna les declaracions de Calvet sobre el cas Palau

El conseller de Territori i Sostenibilitat va acusar l'alcaldessa de mentir en relació a la moció aprovada en el ple municipal

ERC Sant Cugat.
ERC Sant Cugat. | Cedida
NacióSantCugat
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:56h
ERC Sant Cugat ha fet públic un comunicat on condemna i lamenta les declaracions de l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat i exregidor de Sant Cugat, Damià Calvet, sobre el cas Palauen una entrevista amb NacióDigital. Els republicans consideren que les declaracions "són impròpies de la neutralitat i el respecte institucional que se li hauria de pressuposar pel càrrec que ocupa".  

ERC Sant Cugat considera "hagués estat més apropiat fer-les la seu del seu partit" i no des del despatx de la Conselleria. "El Conseller Calvet taca amb aquest fet l’honorabilitat del seu càrrec i de la institució que hauria de representar". En el comunicat, la formació republicana també apunta que "el conseller Calvet sembla considerar que la ciutadania és ignorant i que negant reiteradament una cosa, aquesta desapareix". 

Exposen que a la sentència del Tribunal Suprem "es condemna a CDC per malversació de fons públics amb motiu de l’adjudicació del PAV3 per part de l’Ajuntament de Sant Cugat, constatant-se en la mateixa que, en el moment de l’adjudicació de l’obra, l’Alcaldia i la majoria del Ple del consistori pertanyien a CiU". 

I recorden que "aquest fet va ser tant greu que la setmana passada el Parlament de Catalunya va condemnar per unanimitat -amb els vots inclosos de JuntsxCat- la corrupció de CDC exigint, alhora, el ràpid retorn dels milions d’euros espoliats de les arques públiques. Una condemna i un posicionament que la delegació de Sant Cugat no va tenir la valentia de fer". Per la seva banda, fa uns dies, l'alcaldessa Mireia Ingla, va fer una piulada on expressava que ella "mai insultaria un conseller de la Generalitat" i demanava a Calvet "respecte institucional".