DADES Sant Cugat suma un total de 739 casos positius de coronavirus i 2.599 sospitosos

La taxa estandarditzada del municipi vallesà per cada 10.000 habitants és de 97.19

La corba de contagis s'ha aplanat durant el mes de maig
La corba de contagis s'ha aplanat durant el mes de maig | Sergi Baixas
Sergi Baixas
27 de maig del 2020
La crisi del coronavirus s'ha alentit respecte a les últimes setmanes, però des de les autoritats sanitàries demanen no relaxar les mesures de prevenció pel risc de rebrots. A Sant Cugat, durant les primeres setmanes març i abril, el nombre de persones contagiades per la Covid-19 va anar augmentant progressivament, però des de l'entrada del mes de maig, la corba s'ha aplanat.

No obstant cal recordar que fa aproximadament dues setmanes, es va produir un ball de xifres a les dades recollides per CatSalut que el 13 de maig a Sant Cugat hi havia un total de 567 persones que s'havien infectat de la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia però menys de deu dies abans, aquesta xifra superava els 700 casos positius de coronavirus. Aquest fet es va donar pel canvi de criteri a l'hora de comptabilitzar el nombre d'infectats pel Departament de Salut de la Generalitat que només comptava els casos diagnosticats per PCR, deixant de banda els casos confirmats pels test ràpid.

A dia d'avui, les xifres s'han tornat a comptabilitzar segons el mateix criteri inicial, i a Sant Cugat del Vallès s'han diagnosticat un total de 739 casos positius de coronavirus i 2599 casos sospitosos. Així doncs, la taxa estandarditzada de contagis per cada 10.000 ciutadans del municipi vallesà és de 97.19, en una població amb 91.006 habitants.