Reobren les sales d’exposicions de Sant Cugat

A partir d'aquest dimarts ja es poden visitar les principals sales d'art municipals de la ciutat

La Casa de Cultura de Sant Cugat torna a estar oberta per visitar exposicions.
La Casa de Cultura de Sant Cugat torna a estar oberta per visitar exposicions. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
26 de maig del 2020
Amb l'entrada en la fase 1 de Sant Cugat ja hi ha permís per reobrir els espais expositius de la ciutat. En concret, a partir d'aquest dimarts els santcugatencs ja poden visitar la Casa de Cultura, Centre d’Art Maristany, el Centre Grau-Garriga i l’espai Lleixes. Sempre amb un terç de l’aforament i en horaris habituals, complint les mesures de seguretat necessàries.

A la sala d’exposicions de la Casa de Cultura, el projecte “Inspiradores” de la santcugatenca Marta Ballvé es podrà veure fins al 20 de juny. L’exposició, aturada el març, aplega treballs que l’artista associa a textos d’autores que l’han inspirada: “un homenatge a totes aquelles dones que ens han obert camí”. Vinculat a aquesta exposició, el 10 de juny a les 18h s’ha programat un Punt de trobada, recorregut comentat a l’exposició de la mà de l’artista (amb reserva prèvia i aforament limitat).

Al Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani hi ha els darrers mesos de “Cent anys de tapís a Sant Cugat”, una exposició comissariada per Pilar Parcerisas que mostra una lectura i interpretació del tapís i l’art tèxtil realitzats a Sant Cugat i Catalunya, alhora que un conjunt important d’obres de Josep Grau-Garriga (pendent tancar la data de finalització de l’exposició). Es reprèn també el servei de Punt de trobada que ofereix el servei educatiu dels centres d’art cada dimarts i divendres a les 18h (aforament limitat), i es preveu un Punt de trobada a càrrec de l’artista Marga Ximenez pel 7 de juliol a les 18h (amb reserva prèvia i aforament limitat).

El Centre d’Art Maristany reobre amb dues noves . D’una banda, a l’espai Lleixes es pot visitar fins al 27 de juny “Rostres” de l’artista santcugatenca Núria Lladó, una exposició seleccionada a la convocatòria Les Lleixes del CAM. Es tracta d’un treball personal sobre la diversitat de formes de veure un rostre. Vinculat a aquesta exposició, el 18 de juny a les 18h s’ha programat un Punt de trobada a l’exposició de la mà del servei educatiu dels centres d’art (amb reserva prèvia i aforament limitat).

D’altra banda, al mateix Centre d’Art Maristany es podrà visitar una selecció de fotografies de la sèrie “El Passeig solitari” (1998) de Pere Formiguera i “Sant Cugat del Vallès”(2000) d’Humberto Rivas. Ambdós projectes formen part del Fons d’Art Municipal i mostren diversos racons solitaris de la ciutat des de la perspectiva de la fotografia artística. L’exposició es podrà veure fins al 25 de juliol.

Activitats presencials 

Totes les activitats es portaran a terme en format presencial, seguint les indicacions que en cada cas arribin respecte a l’aforament i altres mesures de protecció sanitària, així com en format virtual a través dels canals de comunicació dels centres d’arts municipals de Sant Cugat.

La coordinadora local d'entitats d'arts visuals Lumínic Festival de Fotografia conduirà les activitats al voltant d’aquesta exposició de Formiguera i Rivas. D’una banda, el Punt de trobada a l’exposició programat pel 2 de juliol a les 18h, i de l’altra, una taula rodona sobre Formiguera amb els fotògrafs Joan Fontcuberta, Manel Ubeda i Jordi Guillumet, prevista pel 17 de juny a les 19h.

La Casa Aymat. Espai de Creació  ha reactivat les Estades Creatives des de principis de maig amb artistes treballant a porta tancada, ja que l’activitat formativa de forma presencial no es podrà reprendre fins la propera temporada de tardor-hivern. Actualment s’ofereix formació artística online. 

En aquest moments hi treballa Guillermo de Alfonso, un artista local que prepara la seva nova exposició a la Casa de Cultura, com projecte seleccionat a la convocatòria Cicle d’Artistes Santcugatencs 2020. En breu reprendrà la seva estada Júlia Calvo i l’artista tèxtil Mariadela Araujo.