Ple municipal de Sant Cugat

La Festa Major de Sant Cugat serà 100% inclusiva

Declaració institucional de la moció presentada per Ciutadans

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 16 de desembre de 2019 a les 18:10 |
Ple municipal de Sant Cugat | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ajuntament de Sant Cugat ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Ciutadans en relació a la plena inclusió en els actes festius i multitudinaris per a tothom, especialment per a aquelles persones afectades pel Trastorn de l'Espectre Autista.

Per tant, el consistori a través d'una moció institucional aprova un acord per estudiar que un dia de la Festa Major de Sant Cugat, durant unes hores determinades, es prescendeixi de sorolls i llums totalment evitables per a què les persones amb Asperger i Trastorn de l'Espectre Autista sentin que la festa del municipi "també és per ells".


La regidora de C's, Munia Fernández-Jordan, ha volgut agrair el suport pel plantejament inicial que, després d'afegir les alegacions de tots els grups del consistori, "ha quedat millorada".

El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) 


El Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) és un trastorn neurològic del desenvolupament que es caracteritza per les alteracions relacionades amb la comunicació i la interacció social, així com per presentar interessos fixes i conductes repetitives.

En aquest sentit, les persones que pateixen autisme són especialment sensibles als estímuls que provoquen els focs artificials, els petards, la música alta i les llums intenses entre d'altres. Situacions que poden provocar una sobrecarga sensorial que desemboca en crisis, atacs d'ansietat i pànic, blogueig o inclús dolor. 

 

Participació