ple municipal

S'aproven les ordenances municipals de Sant Cugat pel 2020 amb els vots en contra de JxStc i Cs

L'IBI incrementarà prop d'un 3% i la resta de taxes i preus públics es congelaran

per Anna Mira, Sant Cugat | 16 de desembre de 2019 a les 16:16 |
Votació de les ordenances fiscals pel 2020 al ple de Sant Cugat. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern de Sant Cugat (ERC, PSC i CUP) ha aprovat aquest dilluns al ple municipal les ordenances fiscals pel pròxim any. Ho ha fet però, amb els vots contraris dels dos grups de l'oposició (JxStc i Cs) que han votat en contra de l'increment del 2,9% de l'Impost de Béns Immobles (IBI). El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler (PSC), ha explicat que les 16 al·legacions que s'han presentat, han quedat desestimades per motius tècnics.

El regidor de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas -que havia sustentat la regidoria d'Hisenda en l'anterior govern-, ha manifestat que "veníem d'un altre tarannà on fèiem més amb menys per ser més eficients". En aquest sentit Brugarolas ha alertat que actualment hi ha una situació econòmica "no és idònia perquè tenim un escenari amb increment fiscal".


Per la seva banda, el regidor de Cs, Sergio Blázquez, ha considerat que "l'increment indiscriminat de l'IBI està als antípodes del progressisme" i ha assegurat que les seves esmenes anaven en la línia de rebaixar l'impost un 5%. Blázquez ha criticat el govern santcugatenc: "Ens queixem que els ajuntaments els falten competències i quan el tripartit en té, no les utilitza". "És un sense sentit", ha assegurat el regidor taronja.

Es mantenen les bonificacions i els preus públics


L'actual govern tripartit mantindrà, per l'any vinent, les taxes i els preus públics, així com les bonificacions establertes en el govern anterior. En aquest sentit, se segueix oferint bonificacions amb dificultats econòmiques, pensionistes, famílies monoparentals o famílies nombroses. L'any 2018 l'Ajuntament de Sant Cugat va bonificar 420.961 euros a un total de 1.099 famílies nombroses de la ciutat i la voluntat del nou govern és seguir en aquesta línia.

 

Participació