L'Assemblea de la Bici veu amb bons ulls la nova anella verda, però no la consideren «prioritària»

L'entitat considera que és una acció positiva que farà "recular el cotxe"

Les pintades de bicicletes a la via pública de Sabadell
Les pintades de bicicletes a la via pública de Sabadell | Juanma Peláez
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:56h
L'Ajuntament va anunciar ahir la implementació d'una anella de mobilitat verda que envoltarà Sant Cugat i afectarà a molts dels principals carrers de la ciutat. La mesura s'ha pres per adaptar els carrers a les noves necessitats de distanciament social, però ja ha aixecat les primeres queixes.

En el cas de l'Assemblea de la Bici diuen que és "una bona idea", però no "prioritària". Des de l'entitat, expliquen a NacióSantCugat que quan els van presentar la proposta van preveure que seria una mesura "espectacular" i que generaria molt debat, però que ells van reclamar prioritzar la construcció d'interconnexions entre els barris i municipis del voltant de Sant Cugat.

Malgrat tot, consideren que és una acció positiva que farà "recular el cotxe" i en la que "hi guanyarem tots". El coordinador de l'Assemblea, Ernest Vidal, es mostra comprensiu amb les crítiques que formulades des de Sant Cugat Comerç, però apunta que és una iniciativa que a la llarga els acabarà afavorint. "Sempre que es vianitza alguna zona, el comerç s'espanta; però quan porten cinc anys, el canvi sempre ha estat a millor", assegura Vidal. 

"Al final, l'objectiu és saber quina ciutat volem, i Sant Cugat té tots els ingredients per ser una ciutat increïble", exposa el coordinador de l'entitat. A més, senyala que s'ha d'"aprofitar aquest moment" de pre-desconfinament per fer "actuacions tàctiques" i redissenyar l'espai viari per prioritzar l'ús dels vianants i bicicletes abans que sigui massa tard i el trànsit del vehicle privat es recuperi.