Sant Cugat Comerç s'oposa a la nova anella verda: «L'Ajuntament està matant el sector comercial de la ciutat»

Des de l'associació de comerços de Sant Cugat asseguren que, a més, s'ha implementat en el pitjor moment possible

L'Anella Verda
L'Anella Verda | Sergi Baixas
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:16h
L'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar ahir que durant els propers dies s'habilitarà una anella de mobilitat verda per adaptar els carrers a les noves necessitats de distanciament social. Una iniciativa que li treu espai al vehicle privat a favor dels vianants i de models de transport més sostenibles com la bicicleta o els patinets.

No obstant, la proposta que ja s'està implementant en diversos punts de la ciutat topa amb la frontal oposició de Sant Cugat Comerç. En declaracions a NacióSantCugat, l'entitat assegura que les conseqüències de l'Anella Verda seran "desastroses" pel comerç local del municipi.

Des de l'associació de comerços de Sant Cugat consideren que "tot el que ha planificat el consistori en temes de mobilitat ha estat un fracàs" posant com a exemple les obres a la rotonda de l'hipòdrom i les mesures anunciades per esdevenir una ciutat verda. Manifesten que l'únic que s'està fent és posar impediments i barreres als vehicles privats perjudicant al comerç més cèntric del municipi, ja que "la gent no pot arribar-hi bé" i que ara mateix, el centre de la ciutat és un "caos".

A més, afegeixen que la prova pilot s'està implementant en el "pitjor moment possible". "Només li faltava això als comerços de Sant Cugat que començaven a obrir les portes i a véncer les barreres de la por", exclamen després del dur cop que està suposant la crisi del coronavirus pels negocis i empreses. Per això, de forma contundent, asseveren que l"'Ajuntament està matant el sector comercial de la ciutat".

Malgrat que asseguren que des de Sant Cugat Comerç continuaran demostrant la seva oposició contra la nova Anella Verda lamenten que, tot i que s'hagi presentat inicialment com una mesura provisional, no tenen cap dubte que serà definitiva. "És la manera de fer de l'Ajuntament; d'aquí unes setmanes sortirà per anunciar que la prova ha funcionat molt bé i l'acabaran implementant permanentment", sentencien.