La Vila de Valldoreix també continuarà amb les franges horàries malgrat ser un «ens local contigu»

El BOE publica aquest divendres l'ordre que entre en vigor avui mateix

La densitat de població a Valldoreix és de 770 habitants per quilòmetre quadrat
La densitat de població a Valldoreix és de 770 habitants per quilòmetre quadrat | EMD Valldoreix
NacióDigital
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:24h
El govern espanyol ha publicat, aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'ordre segons la qual s'eliminen les franges horàries en municipis i "ens locals contigus" de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1. Només amb aquest primer punt, la Vila de Valldoreix podria gaudir d'aquest relaxament del desconfinament, però hi ha una segona clàusula que també cal complir.

Aquesta disposició, que entra en vigor aquest mateix divendres, també apunta que els municipis que s'hi vulguin adherir han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat. Segons dades de l'EMD recollides l'any 2018, la densitat de població a Valldoreix és de 770 habitants per quilòmetre quadrat; molt lluny del límit de 100 habitants i, per tant, haurà de continuar esperant a la desescalada de les mesures de restricció de mobilitat com la resta del municipi vallesà.

Els municipis beneficiats podran obrir bars i restaurants per al seu consum a l'interior amb certes condicions. També podran assistir a sala de vetlles 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure; igual que als temples sempre hi quan no se superi el 50% de l'aforament. Estarà permès que obrin també les biblioteques, amb un terç de l'aforament.

L’establiment de franges horàries per realitzar activitats va entrar en vigor el 2 de maig, amb l’objectiu de regular determinades activitats com ara les sortides de nens, gent gran i esportistes a tot el territori excepte els municipis de menys de 5.000 habitants.