Ple municipal

Llum verda a l'espai cultural de Ramon Barnils

El projecte està previst que tingui un cost de 13 milions d'euros

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 16 de desembre de 2019 a les 17:01 |
L'espai cultural de Ramon Barnils, més aprop de fer-se realitat | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament ha aprovat avui, durant el ple de Sant Cugat, el desenvolupament del nou espai cultural que s'ubicarà sobre la zona qualificada de Ramon Barnils. Un equipament municipal enmig de la ciutat que pretendrà esdevenir un espai cultural més transversal i ampli que no només realitzi la funció de biblioteca central.

El projecte però, encara estaria pendent de l'aprovació definitiva del pla especial -que modificaria l'àmbit de la qualificació urbanística per poder construir el nou equipament- i d'algunes modificacions en els tràmits d'expropiació de terrenys privats de la zona.


Un calendari sense definir d'un projecte valorat en 13 milions d'euros i que encara s'està estudiant sobre com es finançarà, que des del govern defensen que aniran avançant en "els passos corresponents per fer-lo realitat durant els propers anys".

Cs cataloga el projecte d'"innecessari" i JxStc ho celebra


La regidora de Cs, Múnia Fernández-Jordan, ha exposat el "posicionament històric" del seu partit respecte a operacions urbanístiques que "es vol sotmetre al Parc Ramon Barnils". Des del partit taronja denuncien que "l'esperit del parc queda totalment liquidat". També han criticat l'augment del projecte de nou a tretze milions d'euros des d'un estudi realitzat amb anterioritat. I han sentenciat sobre l'innecessarietat del projecte: "Si no fa falta crear una biblioteca, doncs no fa falta".

Per l'altra banda, el regidor de JxStc Joan Puigdomènech ha celebrat la continuïtat del projecte que va començar l'anterior govern, "superant els obstacles dels de sempre", referint-se a Cs.


El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal, Francesc Duch, ha defensat que no saben exactament el cost que tindrà l'operació i que buscaran formes per tractar d'encabir-ho en els pressupostos de l'Ajuntament i buscar subvencions per tirar endavant el projecte.
 

Un espai cultural més enllà d'una biblioteca 

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal, Francesc Duch, ja va explicar durant la roda de premsa de divendres passat, que l'equip de govern havia rebut una proposta interessant del govern anterior i que, malgrat que "no era una prioritat", tampoc volien "deixar passar una oportunitat com aquesta que ajuda a configurar un projecte ampli de ciutat i que completa els espais culturals de Sant Cugat".

La Biblioteca del Mil·lenari deixaria de ser, per tant, la biblioteca central de Sant Cugat; i des de l'Ajuntament ja tenen diferents propostes sobre la taula per convertir-lo, per exemple, en un espai cultural o una sala d'exposicions, entre d'altres.
 

 

Participació