Sant Cugat destinarà més d'un milió d'euros en la redacció de nous projectes i a reactivar obres aturades

Paral·lelament l’Ajuntament ha obert una borsa d’arquitectes i enginyers per encarregar la redacció d’aquests projectes de millora urbanística

Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat.
Biblioteca Gabriel Ferrater de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
21 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:56h
El ple ordinari celebrat aquesta setmana ha donat llum verda a una modificació pressupostària per destinar 1,04 milions d'euros per la redacció de projectes urbanístics i la reactivació d’obres públiques. L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és reprendre al més aviat possible les actuacions de millora de la ciutat i, d’aquesta manera, contribuir a la reactivació econòmica i dels llocs de treball després de la crisi generada per la COVID-19.

La voluntat del consistori és ajudar a normalitzar el teixit productiu, però mantenint sempre com a prioritària la lluita sanitària contra la pandèmia. Aquesta nova partida -provinent del romanent del pressupost 2019- va lligada a l’obertura d’una borsa per sol·licitar currículums d’equips multidisciplinars en arquitectura i enginyeria.

A través d’aquesta borsa i d’aquesta partida pressupostària, l’Ajuntament encarregarà la redacció d’una trentena de projectes de millora urbana.

El tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch explica que "el que estem posant en marxa, per tant, és una iniciativa totalment coordinada que busca afavorir la represa d’obra pública i en la mesura del possible alleugerir els efectes de l’aturada en sec que ha patit aquest sector". 

Redacció de nous projectes

De total de les actuacions previstes hi ha 27 projectes nous a redactar que s’encarregaran a través de la borsa d’arquitectes i enginyers de recent creació per fer millores als equipaments, a l’espai públic, rehabilitar patrimoni i posar en marxa noves infraestructures. Entre aquests projectes, cal destacar l’ampliació de la biblioteca Gabriel Ferrater, les millores de funcionament del Teatre Auditori, la reforma dels Cinemes, la coberta del Mercat Torreblanca, la rotonda d’accés a Can Barata, la consolidació de Can Monmany, la millora d’instal·lacions esportives -pistes i vestidors en mal estat-, la millora de centres educatius i culturals i les millores de vials i espai públic.

També es destinen diners a la modificació del projecte del nou edifici de l’escola La Mirada, la nova biblioteca al Parc Ramon Barnils, la coberta de la piscina Parc Central i una reforma interior de l’Ajuntament.

Reactivació d'obres aturades 
 
Entre les obres que es reactivaran després del confinament hi ha l'espai jove de La Floresta i la seva climatització, una pista al parc de la Guineu de Volpelleres, la millora del Camí del Crist Treballador i l'estabilització Ptge. Salut i Segalà.

A més a més cal afegir que, a part d’aquests 1,04 milions d'euros la modificació pressupostària aprovada ahir al ple també incorpora una transferència de 375.000€ a Promusa per fer polítiques de sòl i habitatge. "Hem de  contribuir a reconduir la situació d’aturada general de la ciutat i de país, reactivant l’economia i impulsant nous projectes de ciutat”, ha conclòs Duch.