El Moviment Veïnal del Vallès assegura que la pandèmia «evidencia» la necessitat d'un nou hospital a la comarca

Adverteixen que entre finals de mes i l'agost hi haurà mobilitzacions al carrer

La pintada que reclama la construcció del centre sanitari
La pintada que reclama la construcció del centre sanitari | Albert Hernàndez
20 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:31h
La Coordinador del Moviment Veïnal del Vallès ha assegurat que la pandèmia “evidencia” la necessitat que es construeixi l’Hospital Ernest Lluch, projectat en uns terrenys a cavall entre Montcada i Reixac, Cerdanyola i Ripollet el 2008.

El membre de la Federació d’Associacions de Veïns de Sant Quirze (FAVS), Jordi Molins, ha posat xifres aquesta afirmació, ha detallat que a la comarca hi ha 2.859 llits hospitalaris per a uns 900.000 habitants, això vol dir “3,1 per cada 100.000 habitants, quan a Catalunya és de 4,72”. I ha continuat, “per regla de tres, en falten 1.489. No hi ha hospital que tingui tants llits”.

“Si haguéssim tingut l’Ernest Lluch, potser no hagués calgut ni hospitals de campanya ni obrir hotels”, ha etzibat Molins. Ha subratllat que l’objectiu d’aquest equipament sanitari era “descongestionar” l’Hospital Parc Taulí.

El president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, ho ha atribuït a un tema de “voluntat política” com la residència de gent gran al sud de la ciutat i la marxa de l’oncologia pediàtrica del Taulí. A més, ha apuntat que es dedica entre un 17 i 18% del pressupost a la sanitat, “quan hauria de ser del 25%”.

Navas ha dit que la gestió feta amb la pandèmia hauria de traduir-se “en responsabilitats civils i penals” per la “massacre” que hi ha hagut, especialment “a les residències”, ha puntualitzat. Ha advertit que de cara a finals de mes i fins a l’agost hi haurà mobilitzacions al carrer.