coronavirus

Qui no està obligat a dur la mascareta pel carrer a partir de demà?

La mesura s'haurà de complir sempre que no es pugui mantenir la distància social

per NacióDigital, 20 de maig de 2020 a les 13:15 |
L'ús de mascaretes al carrer serà obligatori a partir de demà | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol ha publicat al BOE l'ordre sobre l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes, on concreta que se n'haurà de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres".


L'obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús entre els tres i els cinc. Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pròpia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ús. Entre aquestes, tal com ha concretat el Ministeri de Sanitat poques hores després, s'hi inclou l'esport. No serà obligatori, doncs, dur-ne quan s'estigui fent exercici físic a l'aire lliure.

Tampoc estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada pel seu ús.

 


 

 

Participació