Sant Cugat exigeix que Conesa, Puigneró i tots els regidors de CDC fins al 2009 dimiteixin pel cas Palau

El tres partits del govern amb la suma de Cs exigeixen també el retorn dels 167.000 euros cobrats il·legalment per la construcció del PAV3 a la ciutat

Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus.
Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus. | Anna Mira
NacióSantCugat
19 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:47h
El govern de Sant Cugat amb la suma de Cs exigeix als anteriors governs locals de CDC, PDECat i Junts per Sant Cugat, que retornin la suma de 167.040 euros que es van cobrar amb comissions irregulars per la construcció del PAV3, tal com contempla la sentència del Tribunal Suprem pel Cas Palau. En una moció d'urgència aprovada pel ple municipal aquest dilluns, també exigeixen la dimissió de tots els regidors de Sant Cugat de CDC del període afectat fins al 2009.

Els anys 2002 i 2003, quan es va fer la licitació del pavelló municipal pel qual CDC va rebre'n comissions il·legals, Sant Cugat estava governat pel convergent Lluís Recoder i l'exalcaldessa i actual directora del Port de Barcelona, Mercè Conesa, era la responsable de Territori de l'ajuntament santcugatenc. El llistat de regidors que haurien de dimitir segons el tripartit d'esquerres també inclou l'actual conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que va ser regidor entre el 2005 i el 2015. 

A la llista d'antics regidors que haurien de deixar els seus càrrecs també hi ha Àngels Ponsa i Roca, actual directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; o Marta Subirà i Roca, actual secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 

El text de la moció, aprovada amb el vot en contra dels nou regidors de JxSTC, també contempla, "estudiar la sentència del Tribunal Suprem i la manera perquè l’Ajuntament de Sant Cugat recuperi els possibles sobrecostos en l’adjudicació de l’obra del PAV3 i altres obres públiques. Finalment, en el mateix sentit, els partits al govern acorden que l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés realitzi una auditoria o estudi intern per analitzar els expedients relatius al contracte i execució de les obres del Pav III i obres complementàries, donant compte al Ple del resultat.

La Sala II del Tribunal Suprem ha confirmat que la cúpula de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar una comissió irregular del 3% per la construcció del pavelló esportiu (PAV3) de Sant Cugat del Vallès. En sentència ferma, l'alt tribuanal condemna amb nou anys i vuit mesos de presó, i multa de 4,1 milions d'euros, a qui va ser màxim responsable del Palau de la Música Catalana Fèlix Millet, i la de 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d'euros al també exresponsable de la mateixa entitat Jordi Montull. El Suprem ratifica a més que tots dos hauran de tornar 23 milions d'euros a les estructures de Palau (Consorci, Fundació i Associació) els fons van desviar en profit propi. 
 

Sentència del Suprem del Ca... by naciodigital on Scribd