El govern de Sant Cugat exigeix que es retornin els 167.040 euros de comissions irregulars pel PAV3

En una moció els tres partits del govern amb la suma de Cs també demanen la dimissió de tots els càrrecs públics dels regidors que van estar als governs convergents fins el 2009

PAV3, a Sant Cugat.
PAV3, a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:21h
El govern de Sant Cugat amb la suma de Cs exigeix als anteriors governs locals de CDC, PDECat i Junts per Sant Cugat, retornin la suma de 167.040 euros que es van cobrar amb comissions irregulars per la construcció del PAV3, tal com contempla la sentència del Tribunal Suprem pel Cas Palau. 

En aquest sentit, en una moció d'urgència votada a l'inici del ple, l'actual govern format per ERC, PSC i CUP considen també que cal "exigir l’assumpció de les responsabilitats polítiques de tots els regidors i regidores de Sant Cugat de Convergència Democràtica de Catalunya del període afectat fins el 2009, i demanar les seves corresponents dimissions de les responsabilitats públiques que estiguin ocupant en aquests moments", com l'exalcaldessa Mercè Conesa, al capdavant del Port de Barcelona. 

A la moció expressen "rebutjar i condemnar la corrupció en totes les seves formes i el compromís per lluitar contra aquesta en tots els àmbits de la vida pública, promovent una democràcia de qualitat, presidida per l’honestedat, la ètica i la transparència".

També consideren "estudiar la sentència del Tribunal Suprem i la manera perquè l’Ajuntament de Sant Cugat recuperi els possibles sobrecostos en l’adjudicació de l’obra del PAV3 i altres obres públiques. Finalment, en el mateix sentit, els partits al govern acorden que l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés realitzi una auditoria o estudi intern per analitzar els expedients relatius al contracte i execució de les obres del Pav III i obres complementàries, donant compte al Ple del resultat.

La sentència del Suprem 

La Sala II del Tribunal Suprem ha confirmat que la cúpula de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar una comissió irregular del 3% per la construcció del pavelló esportiu (PAV3) de Sant Cugat del Vallès. En sentència ferma, l'alt tribuanal condemna amb nou anys i vuit mesos de presó, i multa de 4,1 milions d'euros, a qui va ser màxim responsable del Palau de la Música Catalana Fèlix Millet, i la de 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions d'euros al també exresponsable de la mateixa entitat Jordi Montull. El Suprem ratifica a més que tots dos hauran de tornar 23 milions d'euros a les estructures de Palau (Consorci, Fundació i Associació) els fons van desviar en profit propi. 
 

Sentència del Suprem del Ca... by naciodigital on Scribd