Entrada digital: així serà la reobertura del Monestir de Sant Cugat

Les persones que accedeixin al temple ho hauran de fer amb mascareta i gel sanitari

Monestir de Sant Cugat del Vallès
Monestir de Sant Cugat del Vallès | Ajuntament de Sant Cugat
18 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:49h
El Monestir de Sant Cugat ha tornat a obrir les portes després de més de dos mesos clausurat. Amb l'entrada de la desescalada del confinament, la parròquia de Sant Pere d'Octavià ha dissenyat un pla de seguretat per començar a acollir públic a les celebracions per garantir el distanciament social i evitar la propagació del coronavirus.

Així doncs, el Monestir reprendrà les misses a partir d'avui, dilluns 18 de maig, amb un nou horari. De dilluns a divendres, a les 9 h i 20 h; dissabtes a les 9 h, 19 h i 20.30 h; i diumenges, a les 9 h, 11 h, 12 h, 13.15 h, 19 h i 20.30 h. A partir d'avui, també es reprendran les adoracions dels dilluns i dijous a les 20.30 h, el Rosari diari a les 19.30 h i les pregàries de Taizé, un dissabte al mes.

No obstant, totes les celebracions s'hauran de celebrar amb un aforament màxim d'un terç del recinte religiós. Per tal de garantir el compliment d'aquesta normativa, la parròquia ha augmentat el nombre de misses dominicals durant el diumenge i ha demanat als fidels que reservin la seva assistència a través d'un formulari de la pàgina web. A més, s'han marcat els bancs de l'església perquè els assistents seguin en indrets concrets per mantenir les distàncies. També s'han organitzat grups de voluntaris per ajudar a fer les entrades i sortides més àgils i segures. 

Mascareta obligatòria

Les persones que accedeixin al temple ho hauran de fer amb mascareta i gel sanitari per rentar-se les mans. A més, a les piques no hi haurà aigua beneïda i no es permetrà tocar ni besar imatges de culte. 

Per altra banda, el Monestir podrà recuperar les celebracions de casaments, baptismes i exèquies amb litúrgies i aforaments adaptats. Així doncs, i seguint les indicacions proposades per la Conferència Episcopal Espanyola, la comunió es farà en silenci, no es repartiran cançoners i es batejarà evitant que l'aigua caigui a la mateixa pila baptismal. A més, les confessions es realitzaran a partir d'ara a la Casa Abacial.

Continuïtat de les misses online

Des de la Parròquia informen que continuaran retransmetent les misses de forma online a través del seu canal de Youtube, ja que existeix una part important de la feligresia que, per qüestions de salut o d'edat, es recomanable que s'abstinguin de venir a l'església.