Matadepera, Polinyà o Sentmenat, entre els municipis del Vallès que deixaran de tenir franges horàries

El govern espanyol elimina les franges horàries entre les localitats de fins a 10.000 habitants

Les franges per fer esport desapareixen als municipis petits
Les franges per fer esport desapareixen als municipis petits | Adrià Costa
NacióDigital
17 de maig del 2020
Actualitzat el 18 de maig a les 10:25h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest diumenge al matí als presidents autonòmics que eliminarà les franges horàries per realitzar activitats al carrer, com ara passejar o fer esport, als nuclis de població de fins a 10.000 habitants, com passava fins ara a les de 5.000 o menys.

Aquesta mesura al Vallès Occidental suposarà que, i segons dades de població de l'Institut d'Estadística de Catalunya, només se'n beneficiïn Rellinars i Vacarisses, ja que és només per aquelles poblacions que passin a la fase 1. Quan la comarca avanci cap aquesta fase, i no hi hagi canvis, s'estendrà a set localitats més, Gallifa, Matadepera, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell i Viladecavalls.

L’establiment de franges horàries per realitzar activitats va entrar en vigor el 2 de maig, amb l’objectiu de regular determinades activitats com ara les sortides de nens, gent gran i esportistes a tot el territori excepte els municipis de menys de 5.000 habitants.

Aquesta reunió és la primera de Sánchez amb els presidents autonòmics després d’avançar que sol·licitarà una cinquena pròrroga de l’estat d’alarma i de la polèmica amb la comunitat de Madrid per la decisió de l’executiu de mantenir el territori a la fase 0 de la desescalada.

Fins a 14 comunitats, un 70% de la població de l’estat espanyol, passaran demà a la fase 1 del desconfinament, mentre que quatre illes de les Canàries i les Balears passaran a la fase 2.