Fortuny sobre el servei de grua: «Sembla que hi ha una intenció clara d'embrutar l'anterior govern»

La líder de JxSTC assegura que "hi deu haver algun motiu tècnic de pes per motivar l'endarreriment en la contractació del servei de grua"

Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat.
Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat. | Josep M. Montaner
NacióSantCugat
15 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:52h
L’Ajuntament de Sant Cugat va lliurar, aquest dimarts, a la Fiscalia documentació sobre la grua municipal per possibles irregularitats. Segons expressa l'actual portaveu de Junts per Sant Cugat (JxSTC) i exalcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny,  "hi deu haver algun motiu tècnic de pes per motivar l'endarreriment en la contractació del servei de grua", que hauria estat prorrogat des del 2016, amb el govern de CiU i posteriorment PDCat. 

En un comunicat, Fortuny dona manifesta el seu suport a posar en coneixement de les autoritats la documentació "si es detecten possibles indicis d'irregularitats" perquè "jo hauria fet el mateix", apunta. Amb tot, considera que "sembla que hi ha una intenció clara d'embrutar l'anterior govern i això fa mal". 

En aquest sentit diu que "quan som al govern, els polítics som la darrera baula d'una llarga cadena d'informes tècnics i validacions jurídiques i financeres que sembla que el tripartit vol posar en qüestió en bloc". Fortuny explica que els serveis essencials tot i quedar deserts en els concursos públics s'han de continuar prestant i per això es fan els reconeixements de crèdit, "que no són il·legals". Finalment en el text la líder del principal partit a l'oposició santcugatenca es qüestiona com el tripartit està pagant el servei de grua o el subministrament d'aigua, mentre s'estudia la seva possible municipalització. 

Fa pocs dies es coneixia la sentència ferma del Tribunal Suprem on condemnava a Fèlix Millet i Jordi Montull per haver posat la mà a la butxaca en el Cas Palau, que també esquitxa Sant Cugat. En concret, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que aleshores governava a la ciutat, es va embutxacar 104.000 euros en comissions il·legals per la construcció del PAV3 de la Rambla del Celler. Uns diners que els diferents partits amb representació municipal han demanat als seus hereters, Junts per Sant Cugat, que els tornin a les arques públiques però el partit apunta que "la sentència diu que qui ha de tornar els diners és CDC i no JxSTC". A més, Fortuny també expressa que "a la sentència es diu que no va haver-hi perjudici econòmic per l'Ajuntament de Sant Cugat".