El Paga-li, Joan es reinventa per mantenir l'esperit de Sant Pere enfront del coronavirus

La comissió organitzadora fa una crida a tots els santcugatencs ha participar en la proposta alternativa d'enguany

El Paga-li, Joan d'enguany, serà confinat i virtual
El Paga-li, Joan d'enguany, serà confinat i virtual | Ajuntament de Sant Cugat
Sergi Baixas
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:06h
El Paga-li, Joan es reinventa per evitar caure del calendari. Enguany, a causa de la crisi del coronavirus, la majoria d'activitats culturals del país s'han hagut de suspendre o ajornar a l'espera d'una desescalada gradual. Però a Sant Cugat, les entitats i l'Ajuntament busquen alternatives per adaptar-se a la situació actual i mantenir l'esperit de la Festa Major malgrat el confinament.

Així doncs, amb la voluntat de conservar la tradicional celebració de Sant Pere, copatró de Sant Cugat, la comissió organitzadora proposa a la ciutadania enregistrar un vídeo per mostrar les passes de la dansa típica local. Les instruccions per enregistrar el vídeo i participar al ball apareixen en el vano plegable –dissenyat per l’Escola d’Art- que s’enviarà durant els propers dies a les llars de la ciutat.

Fins al 10 de juny, els santcugatencs poden enviar el vídeo amb el vano a pagalijoan@gmail.com. Comptaran amb vídeos amb la música del ball i un tutorial per fer el ball al canal de youtube Paga-li, Joan. Amb els vídeos recollits es muntarà un vídeo que reproduirà pròpiament el ball sencer i que es farà públic el 29 de juny a les 20 hores.

Laura Fernández i Roger Cusidó, membres de la Comissió expliquen que aquest Sant Pere no volien perdre la tradició de ballar el ball del vano i el ram, per aquest motiu han decidit "reinventar-se" per mantenir el Paga-li, Joan "viu ara i sempre".