coronavirus

El Paga-li, Joan es reinventa per mantenir l'esperit de Sant Pere enfront del coronavirus

La comissió organitzadora fa una crida a tots els santcugatencs ha participar en la proposta alternativa d'enguany

per Sergi Baixas , 14 de maig de 2020 a les 16:20 |
El Paga-li, Joan d'enguany, serà confinat i virtual | Ajuntament de Sant Cugat
El Paga-li, Joan es reinventa per evitar caure del calendari. Enguany, a causa de la crisi del coronavirus, la majoria d'activitats culturals del país s'han hagut de suspendre o ajornar a l'espera d'una desescalada gradual. Però a Sant Cugat, les entitats i l'Ajuntament busquen alternatives per adaptar-se a la situació actual i mantenir l'esperit de la Festa Major malgrat el confinament.


Així doncs, amb la voluntat de conservar la tradicional celebració de Sant Pere, copatró de Sant Cugat, la comissió organitzadora proposa a la ciutadania enregistrar un vídeo per mostrar les passes de la dansa típica local. Les instruccions per enregistrar el vídeo i participar al ball apareixen en el vano plegable –dissenyat per l’Escola d’Art- que s’enviarà durant els propers dies a les llars de la ciutat.

Fins al 10 de juny, els santcugatencs poden enviar el vídeo amb el vano a pagalijoan@gmail.com. Comptaran amb vídeos amb la música del ball i un tutorial per fer el ball al canal de youtube Paga-li, Joan. Amb els vídeos recollits es muntarà un vídeo que reproduirà pròpiament el ball sencer i que es farà públic el 29 de juny a les 20 hores.


Laura Fernández i Roger Cusidó, membres de la Comissió expliquen que aquest Sant Pere no volien perdre la tradició de ballar el ball del vano i el ram, per aquest motiu han decidit "reinventar-se" per mantenir el Paga-li, Joan "viu ara i sempre". Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha lamentat que la pandèmia "hagi obligat" a cancel·lar la Festa Major. Tot i això, "sabem i sentim que l'esperit de la festa és quelcom inajornable i des de l'Ajuntament aplaudim iniciatives com aquestes", manifesta Madrona. "La tradició és quelcom que ens defineix més enllà de realitats excepcionals com la que estem passant. Celebrem Sant Pere!”, exclama.

En aquest sentit, el consistori anima a la resta d'entitats i a la població a compartir les experiències del Sant Pere confinat amb fotografies i vídeos sota l'etiqueta #SantPereAcasastc.

 

Participació