Els Museus de Sant Cugat «obriran finestres virtuals» pel Dia Internacional dels Museus

Sant Cugat se suma a la commemoració de l'efemèride des del confinament

El lema escollit per a l'edició 2020 és "Obrim finestres, museus per la igualtat"
El lema escollit per a l'edició 2020 és "Obrim finestres, museus per la igualtat" | Ajuntament de Sant Cugat
NacióSantCugat
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:15h
Els Museus de Sant Cugat se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus malgrat la situació de confinament derivada a causa de l'estat d'alarma pel coronavirus. Així doncs, el municipi vallesà commemorarà l'efemèride aquest proper dilluns 18 de maig, "amb la mateixa intensitat que en anteriors edicions gràcies als formats digitals".

El lema escollit per a l'edició 2020 és "Obrim finestres, museus per la igualtat". Un precepte que posa l'èmfasi en la diversitat de les perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus. Tot i que les portes d'aquests equipaments continuen tancades, s'obriran "finestres digitals" perquè tothom pugui gaudir del patrimoni museístic de Catalunya a través de les seves pantalles.

Propostes pels santcugatencs

Enguany, i en el marc de l'escenari actual, els Museus de Sant Cugat han proposat un conjunt d'activitats per a l'ocasió. "Què ha de ser per a tu un museu?", és una activitat que busca que els santcugatencs responguin a aquesta pregunta enregistrant-se a través d'un vídeo, que posteriorment es recolliran i seran retransmesos a les xarxes socials dels Museus.

Per altra banda, també proposen a participar a la visita guiada en directe d'un tour virtual de 360 graus al Claustre del Monestir. La visita serà conduïda per l'especialista en Simbologia i Art Sagrat, Jorge Rodríguez Ariza i es podrà veure en directe en aquest enllaç a partir de les 19.15 h del diumenge 17 de maig. Tots els tours virtuals de la jornada s'oferiran en Llengua de Signes Catalana (LSC), a càrrec d’intèrprets i professionals de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). 

També tindrà lloc una remissió del joc de preguntes i respostes, de caire trivial, que van realitzar una quinzena de museus catalans, entre ells el de Sant Cugat, amb "l'objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure" durant l’estat de confinament. Un concurs adreçat a adults i famílies amb preguntes sobre temes d'actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats d'aquests centres culturals.

Tot i les activitats especials proposades pel Dia Internacional dels Museus, els Museus de Sant Cugat ofereixen permanentment recursos virtuals per a descobrir el museu des de casa a l’espai Museu Obert.