L’Ajuntament de Sant Cugat entrega a la Fiscalia documentació sobre la grua municipal, sense contracte des del 2016

En els documents de l'empresa concessionària hi havia l'expressió “Servicios varios en (B)”

Documentació sobre la grua municipal que s'ha entregat a la Fiscalia.
Documentació sobre la grua municipal que s'ha entregat a la Fiscalia. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:23h
L’Ajuntament de Sant Cugat ha lliurat a la Fiscalia documentació sobre la grua municipal per possibles irregularitats. Tal com avançava NacióSantCugat,els Mossos d’Esquadra s'han personat aquest dimarts a l’edifici consistorial per recollir documentació en paper relativa a la prestació del servei de grua municipal, sense contracte des de 2016.

Una situació que la tinència d’alcaldia de Bon Govern i Transparència va posar en coneixement de Fiscalia al mes de març, en considerar que la situació reunia condicions similars a la investigació que l’organisme està realitzant de factures per serveis prestats a l’Ajuntament que no van ajustar-se als procediments requerits en contractació. La concessió del servei de grua municipal, el 2014, va tenir una pròrroga i una continuïtat de servei que va finalitzar el 2016. Des de llavors, ha funcionat sense contracte.

En el present mandat, l'actual govern ha estat treballant en la internalització del servei com a alternativa a la licitació i amb la voluntat de fer una prestació més eficaç a la ciutadania. Per fer aquest treball es va demanar a l’empresa informació sobre el cost del servei i aquesta va enviar documentació on es va fer constar l’expressió “Servicios varios en (B)”. Com les explicacions donades per l’empresa no han estat clarificadores d’aquesta expressió, es va lliurar a Fiscalia també la documentació relacionada amb aquest tema.

La documentació lliurada aquest dimarts als Mossos, en qualitat de policia judicial, no quedava recollida a l’informe de l’interventor municipal sobre la liquidació del pressupost 2018 i que va ser lliurada a Fiscalia al juliol de 2019. 

Lourdes Llorente, tinenta d’alcaldia de Bon Govern i Transparència explica que "la decisió de lliurar tots aquests documents es va prendre amb la confiança pel treball rigorós de l’equip tècnic i el respecte al principi de presumpció d’innocència de tothom, però amb la responsabilitat que tenim de vetllar pel bon funcionament de l'administració pública”.

L'actual govern tripartit de la ciutat format per ERC, PSC i CUP ja entregat en cinc ocasions documentació i informació a la policia catalana per una investigació sobre presumptes irregularitats en les contractacions de diversos serveis de l'ajuntament que s'elevarien a més de tres milions d'euros. Segons el mateix govern es tractaria de factures sense contractes o contractes caducats que s'haurien prorrogat en finalitzar. Hi haurà ampliació.