Ja són 120 els morts per coronavirus a les residències de gent gran de Sant Cugat

Actualment s'han fet les proves PCR als tretze geriàtrics de la ciutat i 276 usuaris han donat positiu

Tasques de desinfecció en una de les residències de gent gran de Sant Cugat.
Tasques de desinfecció en una de les residències de gent gran de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:41h
Les persones que han perdut la vida a les residències de Sant Cugat per coronavirus ja s'eleva a 120. Segons ha confirmat l'Ajuntament, ja s'han fet les 1.000 proves PCR a totes les persones dels tretze centres geriàtriques de la ciutat. Actualment hi ha 276 persones positives -moltes d'asimptomàtiques- i 215 més que han superat la malaltia. 

En una compareixença pública a través d'Instagram, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha insistit que "fa dues setmanes que tenim la situació més controlada" a les residències i ha recordat que s'han passat setmanes "crítiques" en relació a aquest col·lectiu i ha informat que els familiars podran visitar els seus familiars a partir de la fase 1. 

Ingla ha exposat que malgrat que la ciutat no entrarà a la fase 1 el pròxim dilluns "estem preparant la ciutat per quan es pugui avançar" perquè "la Covid-19 encara no ha acabat". L'alcaldessa ha reconegut el comportament que està tenint la ciutadania però alguns dels ciutadans que han fet arribar les seves preocupacions en directe, expressen la seva preocupació per l'aglomeració de persones en certs punts". 

En aquest sentit, Ingla ha explicat que des del govern son conscients de les situacions però "confio en la responsabilitat individual, el civisme és imprescindible". Aquests dies s'han posat cons a diferents punts del Parc Central per evitar el contacte amb les persones, s'han senyalitzat els carrers del centre amb l'aforament màxim de persones quan Sant Cugat entri a la fase 1. "Encara no podem anar al turó de Can Mates a veure la posta de sol", ha insistit l'alcaldessa.