JxSTC proposa una taxa Covid per a grans llogaters, bancs i empreses de subministraments

El principal partit a l'oposició demana crear un pacte de ciutat per fer front a la crisi del coronavirus

Roda de premsa de Junts per Sant Cugat.
Roda de premsa de Junts per Sant Cugat. | Anna Mira
NacióSantCugat
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:47h
Junts per Sant Cugat (JxSTC) posa sobre la taula la creació del que han anomenat taxa Covid, dirigida a bancs, grans llogaters, i empreses de telecomunicacions i energia. ​En una roda de premsa telemàtica aquest dimarts, el partit ha presentat un extens document d'al·legacions a la seixanta mesures que va presentar el govern fa unes setmanes, amb propostes de millora i per "sumar", tal com ha explicat la líder de l'oposició, Carmela Fortuny.

La taxa Covid ha de servir per incentivar que aquestes empreses estableixin condonacions o carències a les persones més vulnerables. Segons l'exresponsable d'Hisenda de l'Ajuntament "no ha de tenir ambició de recaptació" sinó "aportar un incentiu clar a l’assumpció per part dels que més poden de la part dels costos de la crisi que els correspon". 

Finalment Junts per Sant Cugat (JxSTC) no presentarà les mocions que tenia preparades al ple municipal del pròxim dilluns i traslladarà els debats a les comissions informatives extraordinàries, tal com ha explicat la líder de l'oposició. El partit demana a l'actual govern arribar a un concens per tirar endavant un pacte de ciutat per fer front a les crisis socials i econòmiques que ja s'esdevenen com a conseqüència de la pandèmia. "Hem de treballar entre tots i no de manera unilateral", ha tornat a expressar Fortuny. També han fet arribar al govern que les comissions informatives no s'aturin quan acabi l'estat d'alarma sinó que s'allarguin fins que la situació es normalitzi.