Sant Cugat limita l'aforament de vianants als carrers comercials

L’Ajuntament es prepara per a la fase 1 del desconfinament i determina el nombre màxim de persones que poden transitar per l'eix de vianants

L'Ajuntament determina l'aforament màxim als carrers.
L'Ajuntament determina l'aforament màxim als carrers. | Adrià Costa
NacióSantCugat
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:04h
Sant Cugat es prepara per entrar a la fase 1 del desconfinament. Entre les mesures que s'estan prenent, l’Ajuntament ha iniciat aquest matí la senyalització dels principals carrers de l’eix comercial amb la informació sobre l’aforament màxim permès a cadascuna d’aquestes vies. Els carrers del centre de la ciutat són estrets i segons informa el Consistori la mesura vol ajudar a regular el trànsit de persones una vegada Sant Cugat entri a la fase 1 de la desescalada.

Passar de la fase 0 a la 1 implica la reobertura sense cita prèvia dels establiments comercials i locals que no superin els 400 m2 de superfície i amb mesures de prevenció. També permetrà la reobertura de terrasses d’establiments d’hostaleria i de restauració, amb limitacions i condicions de seguretat.

El nombre màxim de persones que poden circular pels diferents carrers i places s’ha calculat tenint en compte la superfície de la via, la disposició de mobiliari urbà com arbrat, fanals, bancs, papereres, jardineres, etc. i la distància social obligatòria de 2 metres.

La Policia Local farà el seguiment d’aquesta mesura, sobre tot en els carrers de vianants amb major nombre de locals comercials però, principalment, s’apel·la a la responsabilitat individual dels santcugatencs i santcugatenques per al seu acompliment. Així, l'aforament dels carrers i places de Sant Cugat de més a menys és el següent: 

- Carrer de Valldoreix, 815 persones. 
- Plaça d’Octavià, 665 persones. 
- Carrer de la Plana de l’Hospital, 360 persones. 
- Carrer de Santiago Rusiñol, 346 persones. 
- Av. de Cerdanyola (entre pg. de la  Torre Blanca i c. de Montserrat), 275 persones.  
- Carrer Major, 241 persones. 
- Carrer de Santa Maria, 194 persones. 
- Plaça de Sant Pere, 136 persones.
- Carrer de l’Endavallada, 135 persones. 
- Carrer de Xerric, 131 persones. 
- Carrer de la Creu, 122 persones. 
- Carrer de la Torre (de plaça de l’U d’Octubre a plaça d’Octavià), 93 persones.